Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
30.08.2024 11:52:37
Deli članek:

Selektor Kek presenetil z namigom: Škoda, da nekdo pri Olimpiji še nima slovenskega potnega lista

alesfevzer.com, Martin Metelko

Kdo je Matjaža Keka navdušil do te mere, da bi ga z veseljem videl tudi v dresu slovenske reprezentance?

Ob petkovem razkritju seznama vpoklicanih nogometašev za septembrska obračuna v okviru Uefine lige narodov je Matjaž Kek spregovoril tudi o velikem uspehu slovenskega klubskega nogometa. Po razpletu četrtkovih povratnih tekem v play-offu kvalifikacij za konferenčno ligo je jasno, da bosta Slovenijo prvič v zgodovini v evropski jeseni zastopala dva kluba.

Z eno najboljših predstav, kar so jih slovenski predstavniki kadarkoli uprizorili na mednarodnem odru, je v polnih Stožicah navdušila Olimpija. Da ob tem ni ostal ravnodušen, je priznal tudi slovenski selektor. Mariborčan in nekdanji strateg Rijeke, ki je v zmajevem gnezdu doživela epsko blamažo.

"Izhodišča so takšna, da sem rojen Mariborčan, da sem bil na Rijeki in da sem - kar je najpomembnejše - užival v tem, kako je to izgledalo na igrišču. V sistemu in filozofiji je bilo to nekaj, kar je meni zelo všeč, nekaj, kar je spominjalo tudi na to, kako je delovala Slovenija. Vse skupaj je lahko samo zelo dobro za slovenski nogomet," je sprva dejal Kek, nato pa nekoliko presenetil z namigom, da bi si v dresu slovenske izbrane vrste želel tudi koga od tujcev, ki igrajo pri Olimpiji.

"Škoda je le to, da nekdo na igrišču še nima slovenskega potnega lista. Ampak tako pač je. Iskreno, kompliment Victorju Sanchezu in igralcem. To je bilo videti popolno, to je bilo videti evropsko," pravi slovenski selektor.

Na vprašanje novinarskega kolega, ali se v tej smeri dejansko kaj dogaja, je Kek odgovoril: "Nikoli ne govorim hipotetično. Res se mi je zdelo, da bi tako, kot so izgledali včeraj, bil kdo, ki bi se ga dalo uporabiti. Ne, zaenkrat se nič ne dela v tej smeri, ampak kvalitete se jaz ne bom branil nikoli."