Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.08.2024 10:22:18
Deli članek:

Ostre besede selektorja Keka po kaosu v Stožicah, 'svojim' Rečanom poslal sporočilo, ki pove vse

Slovenski selektor Matjaž Kek ni spregledal dogajanja v Stožicah.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil sezonam igralcev, na katere bo računal na uvodnih dveh tekmah nove izvedbe lige narodov. Večjih presenečenj ni na seznamu, ki si ga lahko ogledate na tej povezavi.

Kek je spregovoril o aktualnih temah, seveda se ni mogel izogniti reški sramoti v Stožicah. Olimpija je ponižala Rijeko in jo odpihnila s 5:0, nato so udarili gostujoči navijači, ki so poskrbeli za prekinitev tekme. Na igrišče so metali bakle, kurili stole, jih prav tako metali v policijo in tako naprej. Organizator je posledično spraznil tribuno s podporniki Rijeke, mimo tega dogajanja pa selektor ni mogel.

"Lahko začnem z veliko, veliko čestitko Celju in Olimpiji za sijajen večer slovenskega klubskega nogometa. Upam, da bo ta klubska jesen na nivoju, kot ga v zadnjem času kaže slovenski nogomet. Slovenijo zdaj čakata dve zahtevni preizkušnji, že prvi nasprotnik je tekmec po meri. Zame osebno je bil na evropskem prvenstvu videti izredno dobro, že ko pogledate seznam, kje igrajo, mislim, da vam bo hitro vse jasno. Želim si, da bi v Stožicah igrali v takšnem vzdušju, kot smo ga vajeni v zadnjem času in pred polnimi tribunami. Če v Stožicah gledam z moje strani, si želim takšnega vzdušja, kot je bilo na moji levi, seveda ne na moji desni. To je bila ena sama sramota," je bil jasen slovenski strateg in nekdanji zelo uspešni trener Rijeke.