Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.07.2024 09:43:55
Deli članek:

Šok za Špance! Med slavjem prišlo do bizarne nesreče! V finalu zaradi tega brez kapetana? (video)

Profimedia

Alvaro Morata odšepal z igrišča po posredovanju varnostnika.

Španci so po minimalni zmagi nad Francijo postali prvi finalisti letošnjega evropskega prvenstva v Nemčiji. Nocoj bosta o drugem v Dortmundu odločala Anglija in Nizozemska.

Španska izbrana vrsta se je v finale Eura vrnila prvič po 12 letih, glede na prikazano (po vrsti so padle reprezentance Hrvaške, Italije, Albanije, Gruzije, Nemčije in Francije) pa bo v nedeljo v Berlinu v zadnjih 90 minut evropskega prvenstva vstopila kot favoritinja za naslov.

Prav lahko pa se zgodi, da bo v to tekmo vstopila oslabljena, brez svojega kapetana. Razlog? Bizarna nesreča med velikim slavjem na Allianz Areni.

Slavju z ekipo se je namreč skušal pridružiti tudi eden od navijačev, ki so se na tribuni prebili mimo varnostnikov. Navijač je stekel do španskih nogometašev, enemu od varnostnikov, ki so mu to želeli preprečiti, pa je med posredovanjem spodrsnilo in trčil je v noge Alvara Morate.

Čeprav izkušeni napadalec ni padel, se je nemudoma prijel za svojo desnico in v očitnih bolečinah začel šepati po nemški zelenici.

Kako resna je poškodba, ki jo je ob tem staknil španski kapetan, zaenkrat ni znano. Selektor Luis de la Fuente je pojasnil, da bo več znanega po današnjih pregledih.

Spomnimo; podoben incident se je na tem Euru že zgodil. Po tekmi skupinskega dela med Portugalsko in Turčijo, je varnostniku spodrsnilo, ko je želel zaustaviti navijača pred Cristianom Ronaldom. Ob tem je podrl Goncala Ramosa, ki pa ni čutil resnejših posledic.

Profimedia