Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
09.07.2024 19:51:26
Deli članek:

Damir Čontala se je vrnil v Fazanerijo!

NŠ Mura
m

Nasledil je Robija Korena.

Po vstopu Georga Juncaja v Fazanerijo je glavno besedo v soboškem prvoligašu v vlogi generalnega direktorja prevzel Agron Šalja, kar je privedlo do odstopa Robija Korena s položaja športnega direktorja, nakar je kmalu postalo jasno, da ne bo nadaljeval niti svojega poslanstva kot vodja nogometne šole. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste je zapustil Mursko Soboto in črno-beli so bili v mlajših selekcijah kakopak prisiljeni najti njegovega naslednika. Zdaj so ga našli, nekoliko presenetljivo se v prekmurski nogometni hram vrača Damir Čontala, ki bo tudi trener mladinske (U-19) ekipe. V končnici preteklega prvenstva je s klopi vodil Odrance, s pomurskim ligašem je pred dnevi začel tudi priprave na novo sezono. V mlajših selekcijah Mure je v preteklosti že deloval, preden je začel kot analitik sodelovati v strokovnem vodstvu Anteja Šimundže, ki ga je po odhodu v Ludogorec tudi nasledil na klopi članske zasedbe.

"Vesel sem, da smo se uspeli dogovoriti za sodelovanje z Damirjem. Veseli me, da se je odločil za ta korak v svoji nadaljnji karieri. Pomembno je, da smo dobili človeka iz lokalnega okolja, ki pozna dušo tega kluba. V preteklosti je tu že deloval kot članski trener in v mlajših selekcijah. Pomembno je, da podobno razmišljamo in da se Damir zaveda pomembnosti delovanja v sistemu, ki ga želimo razviti. Zadolžen bo za vodenje selekcije U-19, ob tem pa bo bdel nad razvojem tekmovalnih selekcij," je kadrovsko potezo pojasnil generalni direktor Agron Šalja.

"Po klicu Agrona Šalje nisem dolgo razmišljal, hitro smo našli skupni jezik. Vizija kluba se sklada z mojimi idejami, predvsem pa vzpostavljena ideja načina dela v nogometni šoli. Zavedam se, da vodenje šole prinaša veliko odgovornost. Klub dobro poznam, vem, kako deluje in želim si, da bo naše sodelovanje uspešno. Vesel sem, da smo vnovič našli skupni pogled glede sodelovanja, pri čemer si želim, da ustvarimo čim več mladih nogometašev iz lastne nogometne šole za potrebe članske ekipe."