Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.07.2024 08:21:10
Deli članek:

Celjani ocenjeni na 12,44 milijona evrov, njihovi estonski tekmeci pa ...

Martin Metelko

Celjani začenjajo kvalifikacije za ligo prvakov

Nogometaši Celja bodo danes ob 18. uri v Talinu igrali tekmo 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Moči bodo merili s Floro, povratni dvoboj na stadionu Z'dežele bo 16. julija.

"Flora je estonski prvak, ki ima v svojem moštvu štiri reprezentante. To pomeni, da gre za moštvo, ki si zasluži spoštovanje in je navajeno zmagovati. Igra napadalen nogomet, kar nam odgovarja," pravi trener grofov Damir Krznar. Dodal je še, da meni, da je njegova ekipa na podobno visoki ravni, zato se nadeja, da bo njegovim varovancem uspelo preskočiti estonsko oviro, čeprav jih ne vidi kot favorite.
Celje je od ekipe iz prejšnje sezone izgubilo predvsem Jegorja Pruceva, a pripeljalo nekaj odmevnih okrepitev, kot so Lovro Štubljar, Matija Kavčič in Ivan Brnić. V ekipi je spet tudi slovenski reprezentant Žan Karničnik, ki pa ga bodo po predstavah na evropskem prvenstvu v Celju težko zadržali.
Transfermarkt ekipo Celja ocenjuje na 12,44 milijona evrov, omenjeni Brnić pa je z 1,2 milijona najvrednejši igralec, sledita Karničnik in Aljoša Matko s po milijonom. Za primerjavo - Flora je vredna 3,59 milijona, nihče od igralcev, ki so večinoma Estonci, pa ne presega vrednosti 300.000 evrov.
Če Celju uspe priti v 2. kvalifikacijski krog, ga tam čaka boljši iz dvoboja med Slovanom iz Bratislave Kenana Bajrića in makedonsko Strugo, v primeru izpada pa nadaljevanje v konferenčni ligi.