piran, električni avtobus, strunjan, odsluženo vozilo Svet24.si

Po sedmih letih le še za odpis, vseeno tudi v ...

formula-1 Svet24.si

Madžari vlagajo desetine milijonov v dirkališče

mulj, prevalje, poplave Necenzurirano

Eni smo bili solidarni, drugi so bogateli. In temu...

jernej vrtovec pl Reporter.si

Odkar so mu grozili, Jernej Vrtovec le redko še ...

pogacar mourinho Ekipa24.si

Mourinho izzval Pogačarja, zdaj pa je Portugalec ...

Baby Lasagna je potrdil svoj sloves edinstvenega glasbenega fenomena Revija Stop

Pivo in cvetje - Bombastični koncerti, svetovne ...

pogacar Ekipa24.si

Nore izjave iz tabora Visme o Pogačarju: "Ker je ...

STA
STA
1 10.07.2024 08:21:10

Celjani ocenjeni na 12,44 milijona evrov, njihovi estonski tekmeci pa ...

Martin Metelko
Celjani začenjajo kvalifikacije za ligo prvakov

Nogometaši Celja bodo danes ob 18. uri v Talinu igrali tekmo 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Moči bodo merili s Floro, povratni dvoboj na stadionu Z'dežele bo 16. julija.

"Flora je estonski prvak, ki ima v svojem moštvu štiri reprezentante. To pomeni, da gre za moštvo, ki si zasluži spoštovanje in je navajeno zmagovati. Igra napadalen nogomet, kar nam odgovarja," pravi trener grofov Damir Krznar. Dodal je še, da meni, da je njegova ekipa na podobno visoki ravni, zato se nadeja, da bo njegovim varovancem uspelo preskočiti estonsko oviro, čeprav jih ne vidi kot favorite.
Celje je od ekipe iz prejšnje sezone izgubilo predvsem Jegorja Pruceva, a pripeljalo nekaj odmevnih okrepitev, kot so Lovro Štubljar, Matija Kavčič in Ivan Brnić. V ekipi je spet tudi slovenski reprezentant Žan Karničnik, ki pa ga bodo po predstavah na evropskem prvenstvu v Celju težko zadržali.
Transfermarkt ekipo Celja ocenjuje na 12,44 milijona evrov, omenjeni Brnić pa je z 1,2 milijona najvrednejši igralec, sledita Karničnik in Aljoša Matko s po milijonom. Za primerjavo - Flora je vredna 3,59 milijona, nihče od igralcev, ki so večinoma Estonci, pa ne presega vrednosti 300.000 evrov.
Če Celju uspe priti v 2. kvalifikacijski krog, ga tam čaka boljši iz dvoboja med Slovanom iz Bratislave Kenana Bajrića in makedonsko Strugo, v primeru izpada pa nadaljevanje v konferenčni ligi.

Članki iz rubrike