embalaža Svet24.si

Sodišče zadržalo določbe, ki bi ukinile ...

dolina triglavskih jezer, triglavska jezera Svet24.si

Policijski helikopter v dolino odpeljal ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

saša-einsiedler, revija-jana Njena.si

Saša Einsiedler o trpljenju na skrivaj in zlobi, ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
26 02.07.2024 09:27:52

Kaj je želel povedati Matjaž Kek? Selektor z zelo skrivnostnimi besedami o svoji prihodnosti na klopi Slovenije

Profimedia
Selektor Slovenije Matjaž Kek je bil po izpadu Slovenije razočaran.

Eden od tistih, ki so bili po koncu tekme razočarani, a hkrati ponosni, je bil Matjaž Kek. Selektor Slovenije je po koncu tekme na novinarski konferenci povedal marsikaj, največ prahu pa so dvignile njegove besede o svoji prihodnosti na klopi slovenske izbrane vrste. 

"Ogromno je grenkobe prežete s toliko sladkega, dobrega. Jaz samo upam, da bo ta turnir pomenil neko iztočnico za slovenski nogomet v prihodnosti. Kar nekaj sem vam 'natrosil' skozi ta mesec, ampak dosti stvari se je uresničilo. Da bi zdaj rekel, da sem ponosen na fante, bi se ponavljal. To, kar ste videli, to je to," je uvodoma povedal Kek, ki si želi, da bi šli Portugalci šli do konca turnirja, glede Slovenije pa je dodal: "Žal mi je, da moramo domov. Rad bi še nekaj časa ostal v Nemčiji, a ne kot turist. In tudi kot turisti nismo bili tu. Ena tekma, ki je bila sicer na strani Portugalske, a dlje časa kot je trajalo, je Slovenija rasla. Od ene Slovenije, ki je bila relativno preplašena na začetku, prideš do zicerja štiri minute pred koncem. A takšen je nogomet. Ravno na sreči nismo živeli na tem prvenstvu. A dobili smo reprezentanco, ki ve, kaj hoče in tisti, ki bo vodil to reprezentanco v prihodnje, ima vse zloženo," je dejal Kek, ki je seveda z zadnjo mislijo dvignil veliko prahu. 

Sledilo je podvprašanje, ali to pomeni, da ta nekdo ne bo on? "To pomeni kdorkoli. Ne izključujem nikogar. Ta reprezentanca je sestavljena in najpomembnejši člen so igralci. Mi smo tu zaradi njih. Ob tem bi se rad zahvalil Nogometni zvezi Slovenije, ki je odlično organizirala vse skupaj, imeli smo se 'fajn'. Vedel sem, da bomo dobri, rekel sem vam, da ne bomo razočarali. Njihova žalost zdaj v slačilnici mi samo potrjuje to moje gledanje na njih. Patetično bi bilo, če bi rekel, da so heroji. Ne, upam, da so to igralci, ki so ustvarili kult reprezentance."

Članki iz rubrike