embalaža Svet24.si

Sodišče zadržalo določbe, ki bi ukinile ...

dolina triglavskih jezer, triglavska jezera Svet24.si

Policijski helikopter v dolino odpeljal ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

cineplexx, Siddharta Njena.si

Po mesecih govoric uradno: Siddharto zapušča ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
4 02.07.2024 02:02:33

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj si misli o obrambi Jana Oblaka

Profimedia
Kaj je po drami v Frankfurtu dejal veliki Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo je v nekaj minutah prehodil pot iz pekla do raja. Če po koncu prvega podaljška ni mogel zaustaviti solza, je lahko na koncu vendarle srečen odšel v frankfurtsko noč. Portugalci so po zaslugi vratarja ušli izpod giljotine, Ronaldo pa bo odigral še vsaj eno tekmo na evropskih prvenstvih.

To je njegov zadnji Euro in nikakor se ni želel posloviti kot največji krivec za poraz oziroma izpad. Tokrat so ga nogometni bogovi uslišali. »Zdaj sem presrečen, toda še nedolgo tega sem bil potrt. Poskušal sem odločiti tekmo, a mi tokrat ni uspelo. Ni se mi zgodilo velikokrat, da sem zastreljal enajstmetrovko. V letu dni nisem zgrešil niti enega kazenskega strela, ko pa sem najbolj potreboval gol, pa nisem zadel. Bom moral pogledati posnetek, a rekel bi, da to ni bil slab strel, a je Oblak izvedel izjemno obrambo. Zaradi zapravljene priložnosti sem bil izjemno žalosten in enostavno nisem mogel več zadržati solz. To je nogomet. Vrtiljak čustev. Še malo prej sem bil povsem potrt, zdaj sem presrečen,« je Ronaldo poskušal pojasniti prizore, ki so nemudoma obšli nogometni svet in svetovni splet.



Treba mu je priznati, da ima jajca. In čvrsto psiho. Pri enajstmetrovkah je namreč vnovič vzel žogo v roke. Kot prvi od Portugalcev. In tokrat zadel, njegovim soigralcem pa je bilo po še eni obrambi Dioga Coste v nadaljevanju vendarle malce lažje. Tudi Ronaldo se seveda ne slepi, kdo je najzaslužnejši, da gre Slovenija domov, Portugalska pa v Hamburg na mega obračun s Francijo. »Rešil nas je,« je Diogu Costi priznal CR7. Ronaldo je sicer prepričan, da so Portugalci na koncu vendarle zasluženo napredovali. »Trdo smo garali za ta uspeh, napadali, medtem ko so se Slovenci v glavnem branili.«

Članki iz rubrike