baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

golob navijaci Reporter.si

Takšen je Golob brez ljubimkanja in razkazovanja ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

894776_046-seve Njena.si

Vrtoglavi zaslužki hrvaških pop kraljic

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

žl
žl
0 30.06.2024 22:14:06

Kakšen car! Portugalec v vrstah Olimpije priznal: Enkrat sem že stavil proti Sloveniji, ampak ...

Martin Metelko
Diogo Pinto je pred petimi leti vknjižil nastop v portugalski izbrani vrsti do 20 let. Takrat je igral v mladinskem pogonu Benfice.

Če bi na slovenski nogometni sceni iskali največjo portugalsko 'zaplato', bi jo našli v zmajevem gnezdu. Olimpija je do zgodovinske uvrstitve v konferenčno ligo pred slabim letom dni prišla pod taktirko Joaa Henriquesa, portugalski strateg se je medtem poslovil, v Stožicah pa so ostali trije njegovi rojaki.

Davidu Sualeheju, ki je zeleno-beli dres nosil že v šampionski sezoni, sta se lani pridružila še Jorge Silva in Diogo Pinto. Pred nocojšnjim spektaklom v Frankfurtu smo zavrteli številko slednjega – najbolj zagretega navijača, pred nekaj leti pa celo mladega reprezentanta Portugalske. Diogo Pinto je namreč pred petimi leti vknjižil nastop v portugalski izbrani vrsti do 20 let. Takrat je igral v mladinskem pogonu Benfice.


Kaj pravi pred nocojšnjo poslastico, v kateri se bodo njegovi rojaki pomerili s Slovenijo? "Pričakujem, da bo Portugalska prevladovala v posesti žoge, a Slovenija tudi na takšnih tekmah ne potrebuje veliko. Izjemno nevarni so, ko dobijo nekaj prostora in se spustijo v protinapad. Portugalci morajo biti previdni in koncentracija ne sme pasti niti za minuto. Če izgubiš koncentracijo, je vsega konec. To se je zgodilo proti Gruziji in to bo kaznovala tudi Slovenija," opozarja Diogo Pinto.

V živo si je ogledal tudi marčevsko prijateljsko srečanje v Stožicah. Razkril nam je, da ga je takratni poraz Portugalcev drago stal. "Stav tokrat ni bilo, ker smo stavili marca in izgubili, moramo biti pametni in se iz tega nekaj naučiti. Zdaj smo vsekakor bolj previdni, zdaj vem, da proti Sloveniji ne smem staviti," se je smejalo vezistu Olimpije.

Celoten pogovor z Diogom Pintom si lahko preberete v današnji tiskani izdaji Športnega dnevnika EkipaSN.

Članki iz rubrike