baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

golob navijaci Reporter.si

Takšen je Golob brez ljubimkanja in razkazovanja ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

894776_046-seve Njena.si

Vrtoglavi zaslužki hrvaških pop kraljic

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 30.06.2024 21:04:12

Pravico bo delil sodnik, ki je lani s piščalko v ustih pospremil eno ključnih slovenskih zmag v kvalifikacijah

Profimedia
Uefa je sporočila, kdo bo glavni sodnik tekme v Frankfurtu, kdo bo krojil usodo Slovencev in Portugalcev.

Odštevamo ure do najbolj pričakovane tekme v zgodovini slovenskega nogometa. Slovenci se bodo s Portugalci, pri katerih se še vedno vse vrti okoli Cristiana Ronalda, pomerili za uvrstitev v četrtfinale.

Medtem ko vsi upamo, da obračun v Frankfurtu (ponedeljek, 21.00) ne bo obeležil glavni sodnik,  nas vendarle zanima, kdo bo delil pravico. Uefa je določila, da bo to Daniele Orsato.

orsato
Profimedia


Oseminštiridesetletni Italijan je nogometni sodnik že od leta 2010, precej časa pa že sodi v sam evropski sodniški vrh. Po letošnjem evropskem prvenstvu se bo upokojil. Njegova pomočnika bosta Ciro Carbone in Alessandro Giallatini, četrti sodnik bo Norvežan Espen Eskas, za Var pa bo zadolžen Massimiliano Irrati.

Orsato je slovenski reprezentanci sodil prav v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo, bil je delivec pravice na izjemno pomembni jesenski kvalifikacijski tekmi s Finsko v Stožicah. Slovenci so zmagali s 3:0. Zanimivo, Italijan je sodil tudi na tekmi skupinskega dela lige prvakov, pred skoraj desetimi leti v Mariboru, takrat je v Ljudskem vrtu gostoval Chelsea, vijoličasti in modri pa so se razšli brez zmagovalca (1:1).

Ko gre za današnje tekmece Slovencev, za Portugalce, gre omeniti dva domača poraza, ko je bil glavni sodnik Orsato. V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022 so v Lizboni izgubili proti Srbiji, slabo leto pozneje pa so na istem stadionu v sklopu lige narodov orožje položili pred Španci. Orsato je, denimo, sodil tudi polfinale mundiala v Katarju med Hrvaško in Argentino (0:3), na tem Euru pa je bil v akciji že dvakrat – na tekmah Srbija – Anglija (0:1) in Švica – Nemčija (1:1).

Sodniki za torkove tekme še niso določeni, je pa že jasno, da bo v osmini finala aktiven vsaj en slovenski sodnik. To bo Rade Obrenović, ki bo kot četrti sodnik na nedeljski tekmi med Anglijo in Slovaško. Glavni sodnik na tej tekmi bo Turek Umut Meler.

Članki iz rubrike