baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

golob navijaci Reporter.si

Takšen je Golob brez ljubimkanja in razkazovanja ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

rade-šerbedžija Revija Stop

Večer za Mileno - Rade Šerbedžija razkril njeno...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

ro
ro
0 30.06.2024 21:16:51

Kaj je na tiskovki nasmejalo in hkrati začudilo Matjaža Keka? Začnite še enkrat in premislite, kaj vprašate. In na kakšen način …

Martin Metelko
Zadnja medijska aktivnost slovenskega selektorja pred spopadom s Portugalci.

Slovenska reprezentanca je v zgodnjem nedeljskem večeru pripotovala na prizorišče velikega ponedeljkovega obračuna s Portugalsko v osmini finala evropskega prvenstva. In v Frankfurtu opravila obvezne medijske aktivnosti, Matjaž Kek se je na tiskovni konferenci najprej odzval na številne pohvalne besede, ki jih je Sloveniji namenil portugalski strateg Roberto Martinez.

"Dejstvo je, da smo si verjetno simpatije zaslužili. Selektor Portugalske je znan kot velik gospod. Jasno pa je, da ko je tekma na izpadanje, lahko na novinarski konferenci prevladujejo simpatije, toda ko stopiš čez magično belo črto, gre zares. Vemo, proti komu igramo. Pravzaprav ne veš, kje bi začel naštevati igralce, ko začneš govoriti o njihovi individualni kakovosti," je povedal selektor.

V nadaljevanju je razkril je, da igralcev ni ščitil pred evforijo, ki je zajela domovino. "Zakaj bi jih zaščitil? Saj niso ogroženi! Končno imamo spet nogometno evforijo. Naj živijo trenutek, ki so si ga zaslužili. Fantje zorijo kot sadeži. Vsaka takšna tekma daje neverjetno energijo. Ob zavedanju kakovosti in samokritičnosti pričakujemo težko tekmo, na kateri bomo tudi trpeli. Ampak to nas le še motivira in pomeni večji izziv," je dejal Matjaž Kek in pristavil: "Doslej so bili proti nam vsi favoriti, tako bo tudi tokrat. Nas pa veseli, da tekmujemo na EP."

Izkušen Mariborčan je opozoril, da bo hudo narobe, če se bodo takoj znašli pod pritiskom. "A zanima nas končni izid. V teh tekmah se ne živi za umetniški vtis. Fantom neizmerno zaupam," poudarja selektor.

Namesto kaznovanega Erika Janže bo ob levi stranski črti bržčas začel Jure Balkovec, soigralcem se je po rojstvu hčerke znova pridružil Tomi Horvat. In v zvezi s tem je eden od novinarskih kolegov zastavil naslednje vprašanje: "V reprezentanci ste velika družina. A moramo tudi vam čestitati za ta dogodek, ki se je zgodil njemu?" Matjaž Kek skoraj ni mogel verjeti. Smeha ni mogel skriti, prav tako ne začudenja nad slišanim. Bila je mešanica enega in drugega. "Začnite še enkrat in premislite, kaj vprašate. In na kakšen način," je še dodal selektor in sklenil: "Predvsem smo veseli, da je prišla na svet Mia. Čestitke mami in očetu ob veliki želji, da bi Mia živela v miru in imela srečno življenje. Mislim, da je gesta, ki so jo pokazali fante na treningu skupaj z nami, nekaj čisto normalnega. Kako je vse skupaj videti v naši reprezentanci, pa pove podatek, da se Tomi vrača v reprezentančni tabor in bo tako kot vsi ostali igralci med kandidati za tekmo s Portugalsko."

Članki iz rubrike