embalaža Svet24.si

Sodišče zadržalo določbe, ki bi ukinile ...

dolina triglavskih jezer, triglavska jezera Svet24.si

Policijski helikopter v dolino odpeljal ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

saša-einsiedler, revija-jana Njena.si

Saša Einsiedler o trpljenju na skrivaj in zlobi, ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

sta
sta
0 25.06.2024 18:01:39

Saj ni res, pa je! Legendarni Japonec in Guinnessov rekorder še naprej podira mejnike

Profimedia
Japonski nogometaš Kazuyoshi Miura bo tudi v naslednji sezoni dejaven na zelenicah. Njegov klub Yokohama ga je namreč za eno sezono posodil ekipi Atletico Suzuka, ki igra v četrtem rangu japonskega nogometa.

"Nikoli nisem razmišljal, da bi nehal igrati," je dejal 57-letni Miura, potem ko se mu je iztekla dvoletna posoja pri portugalskem Oliveirenseju.

Za portugalsko zasedbo je v tem času zbral devet nastopov, v sezoni 2023/24 pa je kot rezervist zaigral na šestih tekmah in na zelenici preživel vsega 41 minut. Zdaj se vrača v domovino, kjer bo kariero nadaljeval pri četrtoligašu iz Suzuke.

"Moja strast do nogometa je vedno močna, to se ne bo spremenilo," je dodal izkušeni napadalec. Miura je član Yokohame vse od leta 2005, od takrat pa je večkrat igral drugje kot posojen nogometaš.



Določen pečat je pustil tudi pri Dinamu iz Zagreba, za katerega je igral leta 1999. Poklicno pot je sicer začel pri brazilskem Santosu leta 1986. V skoraj 40-letni poklicni karieri je med drugim zastopal barve italijanske Genoe, avstralskega Sydneyja, brazilske Coritibe, domačega Vissela Kobeja in številnih drugih.

Za izbrano vrsto Japonske je med letoma 1990 in 2000 zbral 89 nastopov in dosegel 55 golov.

Miura velja za enega najbolj prepoznavnih japonskih nogometašev vseh časov in je med drugim tudi rekorder v Guinnessovi knjigi rekordov kot najstarejši poklicni igralec nogometa, najstarejši strelec gola med japonsko elito ter za najdaljšo poklicno kariero v nogometu.

Značke: nogomet, japonska

Članki iz rubrike