asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

STA
STA
0 25.06.2024 00:13:08

Španija stoodstotna in brez prejetega zadetka

profimedia
Nogometaši Španije so v 3. krogu evropskega prvenstva (skupina B) premagali Albanijo z 1:0 (1:0).

Nogometaši Španije so s stoodstotnim izkupičkom zasedli prvo mesto v skupini B evropskega prvenstva v Nemčiji in bodo v osmini finala 30. junija igrali proti eni od tretjeuvrščenih ekip. V zadnjem krogu skupinskega dela so bili boljši od Albanije z 1:0.

Španija je ob Portugalski, ki jo tekma zadnjega kroga proti Gruziji čaka v sredo, edina reprezentanca s polnim izkupičkom. Premagala je tudi Italijo in Hrvaško, ob tem pa še ni prejela zadetka.

Albanija je EP v Nemčiji končala na zadnjem mestu v skupini. Osvojila je eno točko proti Hrvaški ter imela gol razliko 3:5.

Edini zadetek na tekmi je dosegel Ferran Torres v 13. minuti. Napadalec Barcelone, ki je izkoristil podajo Danija Olma in z natančnim strelom po tleh v dolgo vratnico premagal vratarja Thomasa Strakosho, se je z dvajsetim zadetkom v 44 nastopu za špansko reprezentanco izenačil z legendarnim Telmom Zarro.

Trenutno je Ferran Torres na robu deseterice najuspešnejših strelcev Španije; pred njim sta s 23 zadetki Alfredo Di Stefano in Sergio Ramos.

Selektor Španije Luis de la Fuente je danes močno premešal postavo. V primerjavi s prejšnjo tekmo z Italijo je bil v prvi enajsterici Španije le Aymeric Laporte.

Vseeno je Španije suvereno narekovala ritem igre in bila vseskozi trdno v sedlu. Albanija jo je nekajkrat ogrozila le s streli od daleč, vendar je bil vratar David Raya vedno na pravem mestu.

Članki iz rubrike