asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Lorella Flego Njena.si

Skrivnostna Lorella Flego se je poročila

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

sta
sta
0 23.06.2024 23:21:37

Madžari v Stuttgartu v izdihljajih tekme premagali Škote

Profimedia
Madžarska nogometna reprezentanca je v zadnjem krogu evropskega prvenstva v Nemčiji v Stuttgartu premagala Škotsko z 1:0 (0:0).

* MHP Arena, gledalcev 54.000, sodniki: Tello, Chade, Brailovsky (vsi Argentina).
* Strelec: 0:1 Csoboth (90.+10).
* Škotska: Gunn, Hendry, Hanley, McKenna, Ralston (od 83. McLean), Gilmour (od 83. Christie), McGregor, Robertson (od 89. Morgan), McGinn (od 76. Armstrong), McTominay, Adams (od 76. Shankland).
* Madžarska: Gulacsi, Botka, Orban, Dardai (od 75. Szalai), Bolla (od 86. Csoboth), Styles (od 61. A. Nagy), Schäfer, Kerkez (od 86. Z. Nagy), Szoboszlai, Sallai, B. Varga (od 75. Adam)
* Rumeni kartoni: McTominay; Styles, Orban, Schäfer, Kleinheisler, Csoboth.
* Rdeči karton: /.

Madžari so v zadnji tekmi skupinskega dela ugnali Škote, edini gol pa je v izdihljajih tekme, v deseti minuti sodnikovega podaljška, dosegel Kevin Csoboth.

Nemčija je po današnjem remiju s Švico v Frankfurtu osvojila prvo mesto v skupini A. Gostiteljica turnirja je osvojila sedem točk, Švica pet, Madžarska tri, Škotska pa eno točko.

Škoti so bili na tekmi za "biti ali ne biti" v Stuttgartu uvodoma bolj ambiciozni, a prvo priložnost so si priigrali Madžari. V osmi minuti so izpeljali (pol)nasprotni napad, po močnem strelu Bendeguza Bolle s 25 metrov pa se je izkazal vratar Angus Gunn.


Do konca prve polovice tekme se je igra odvijala med obema kazenskima prostoroma. V igri Škotov in Madžarov je bilo zelo malo tveganja, oboji so bili bolj obrambno naravnani, na svoje priložnosti so čakali iz nasprotnih napadov, a jih zaradi taktične discipline niso dočakali.
Espanyol were promoted to Spain's La Liga for the 2024/25 season on Sunday with a
Še najbolj obetavno so si v sodnikovem podaljšku priigrali Madžari, žoga pa je po strelu njihovega prvega zvezdnika Dominika Szoboszlaija z 20 metrov končala visoko prek škotskih vrat.

Po vsebinsko zelo skromnem prvem polčasu je bilo nadaljevanje bolj živahno, oboji so vložili veliko več energije v lovu na tri točke. Prvo obetavno akcijo so izpeljali Madžari v 64. minuti, po kombinirani akciji in predložku Szoboszlaija pa je Marton Dardai z glavo streljal prek vrat.

V 70. minuti je sledila petminutna prekinitev tekme, potem ko je Barnabas Varga obležal na tleh po trku z vratarjem Gunnom.

V zadnjih petnajstih minutah sta oba selektorja - Steve Clarke na škotski in Marco Rossi na madžarski strani - opravila številne menjave. V 79. minuti so bili Škoti na nogah, potem ko je Orban v svojem kazenskem prostoru zrušil Stuarta Armstronga, a je argentinski sodnik Facundo Tello le odmahnil z roko, posredoval ni niti Var.

V 10-minutnem sodnikovem podaljšku so bili bolj aktivni Madžari. V prvi minuti podaljška je Gunn ubranil strel Szoboszlaija z osmih metrov, v drugi minuti pa je Kevin Csoboth zadel vratnico.

V osmi minuti je madžarski vratar Peter Gulacsi ukrotil strel Granta Hanleyja, v deseti minuti pa so Madžari izpeljali bliskovit nasprotni napad in z golom Csobotha osvojili tri zlata vredne točke.

skupina A:
- 1. krog:
- petek, 14. junij:
München: Nemčija - Škotska              5:1 (3:0)
- sobota, 15. junij:
Köln: Madžarska - Švica                 1:3 (0:2)

- 2. krog:
- sreda, 19. junij:
Stuttgart: Nemčija - Madžarska          2:0 (1:0)
Köln: Škotska - Švica                   1:1 (1:1)

- 3. krog:
- nedelja, 23. junij:
Frankfurt: Švica - Nemčija              1:1 (1:0)
Stuttgart: Škotska - Madžarska          0:1 (0:0)

- lestvica:
1. Nemčija        3   2  1  0  8:2  7
2. Švica          3   1  2  0  5:3  5
3. Madžarska      3   1  0  2  2:5  3
4. Škotska        3   0  1  2  2:7  1
Značke: nogomet, euro 2024

Članki iz rubrike