asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

jožef-mastnak Njena.si

Ljubezen na vasi: Jožefa ustvarjalci šova niso ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

sta
sta
1 23.06.2024 19:26:18

Odkritje Eura Drkušić razkril, kakšno vez ima z Liverpoolom, ter pojasnil, zakaj ne bo menjal dresa

Martin Metelko
Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 21. uri v Kölnu igrala odločilno tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. V igri je preboj v osmino finala, tekmec pa prvi favorit skupine Anglija. V slovenskem taboru so prepričani, da ji ob novi dobri predstavi zagrenijo življenje.

"Ekipa je imela dva dni za regeneracijo, predvsem je bil pomemben psihološki vidik, ampak mislim, da smo vsi dobro reagirali in bomo pripravljeni za Anglijo," je pred treningom v Wuppertalu povedal branilec Vanja Drkušić, ki pravi, da je zanj čast in izziv igrati na tako velikem odru in proti vrhunskim igralcem.

A s tekmeci se ne obremenjuje preveč. "Mislim, da moramo najprej razmišljati o sebi in kakovosti naše igre. Seveda ne moremo mimo dejstva, da je Anglija zelo močna ekipa z izjemnimi posamezniki, ampak če bomo pokazali našo pravo igro, lahko tudi proti Angliji kaj naredimo," meni Drkušić.

Ta je izpostavil tudi pomembnost Jana Oblaka za obrambno vrsto, saj da ji daje mirnost in dodatno samozavest. To bo potreboval v boju s prvim angleškim napadalcem Harryjem Kanom.

"Mislim, da ni treba izgubljati preveč besed na njegov račun. Gre za izjemnega napadalca, 'killerja'. Spet nas čaka težka naloga. Ampak če bomo dali vse od sebe, lahko tudi njega ustavimo," je povedal Drkušić in priznal, da je tako velike reprezentance celo lažje analizirati, saj so njeni igralci vseskozi v osrčju pozornosti.

drkusic 1
Profimedia


Drkušić o torkovih tekmecih pravi, da "imajo tako kot mi po dve roki in dve nogi", o točkovni matematiki pa ne razmišljajo. "Če bomo naredili svoj posel, pomoči drugih ne bomo potrebovali. Zakaj pa ne bi zmagali."

Za 24-letnega postavnega branilca bo tekma z Angleži nekaj posebnega še iz enega razloga. "Sem navijač Liverpoola, tako da sem si seveda ogledal zelo veliko tekem svojega najljubšega kluba. Premier liga je eno največjih tekmovanj na svetu. Ne glede na to, da je navijač redsov, po tekmi ne bo odšel do Trenta Alexandra-Arnolda ali Joea Gomeza, dveh predstavnikov Liverpoola v angleški izbrani vrsti, da bi si z njima izmenjal dresa. "Ne bom menjal dresa, sem si dal nalogo, da bom vse te drese zadržal, jih imel za spomin, družino, prijatelje, tako da bodo ostali pri meni," je dejal z nasmeškom na obrazu.

Drkušić je bil star dobrih 10 let, ko je Slovenija z Anglijo igrala na svetovnem prvenstvu in po tistih dramatičnih zadnjih minutah na drugi tekmi takratne skupine C med ZDA in Alžirijo ostala brez osmine finala mundiala. "Nimam točno tekme v glavi, imam pa celotno dogajanje okrog svetovnega prvenstva. In to, kako zelo blizu je bila tista generacija osmini finala svetovnega prvenstva. Upam, da se to ne bo ponovilo," je odločno poudaril. In priznal, da se je govorilo tudi o Južni Afriki. "Bilo je nekaj govora tudi o tem. Spomini te vežejo nazaj. Ampak mi s fanti smo pripravljeni dati vse od sebe, da se to ne ponovi."

Tekmo bodo sodili Francozi na čelu s Clementom Turpinom.

V skupini C ima Anglija štiri točke, Slovenija in Danska po dve, Srbija pa eno točko, tako da je v skupini še vse odprto pred zadnjim krogom.

Članki iz rubrike