asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Lorella Flego Njena.si

Skrivnostna Lorella Flego se je poročila

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

sta
sta
0 23.06.2024 23:19:02

Nemci v sodnikovem dodatku do točke in prvega mesta v skupini A

Profimedia
Nogometaši Švice in Nemčije so v tekmi 3., zadnjega kroga predtekmovanja na evropskem prvenstvu v Nemčiji v skupini A v Frankfurtu igrali neodločeno 1:1 (1:0). Nemčija je na ta način ostala na prvem mestu skupine s sedmimi točkami, Švicarji so s petimi drugi.

* Stadion Deutsche Bank park, gledalcev 47.000, sodniki: Orsato, Carbone, Giallatini (vsi Italija).
* Strelca: 1:0 Ndoye (28.), 1:1 Füllkrug (90.+2).
* Švica: Sommer, Schär, Akanji, Rodriguez, Widmer, Freuler, Xhaka, Aebischer, Rieder (od 65. Vargas), Ndoye (od 65. Amdouni), Embolo (od 65. Duah).
* Nemčija: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah (od 61. Schlotterbeck), Mittelstädt (od 61. Raum), Andrich (od 65. Beier), Kroos, Musiala (od 67. Füllkrug), Gündogan, Wirtz (od 76. Sane), Havertz.
* Rumeni kartoni: Xhaka, Widmer, Ndoye; Tah.
* Rdeč karton: /

Gostitelji prvenstva so imeli pred današnjo zadnjo tekmo predtekmovanja že v rokah vozovnico za izločilne boje, ne pa tudi prvega mesta v skupini. Za potrditev tega bi morali osvojiti vsaj točko, če bi zmagali Švicarji, bi sami skočili na prvo mesto, na drugem pa pustili Nemčijo. Na koncu so se Nemci rešili v sodnikovem dodatku in končali na vrhu skupine.

Začetek tekme je sicer pričakovano pripadel domači ekipi, ki pa je bila ob premoči neučinkovita in ne preveč nevarna pred vratarjem Yannom Sommerjem. Vroče pa je bilo pred golom Švice v 17. minuti, ko je po izbiti žogi do nje na kakšnih 18 metrih prišel Robert Andrich in jo ob slabem posredovanju Sommerja ob vratnici spravil v mrežo. A pregled Vara je pokazal, da je pred tem Jamal Musiala naredil prekršek, tako da zadetek ni obveljal.

Sledil pa je švicarski šok za Nemce. Potem ko do takrat praktično niso izvedli nevarne akcije, sta v 28. minuti kombinirala Remo Freuler in Dan Ndoye. Prvi je z natančno podajo zaposlil drugega, ki je bil na meji prepovedanega položaja, a so se milimetri izšli v njegovo korist, potem pa je z nekaj metrov premagal Manuela Neurja.



Že minuto zatem je imel isti igralec novo lepo priložnost, a je po strelu z roba kazenskega prostora z leve strani žoga odletela tik ob vratnici.

Igra se je nato vrnila v ritem prve polovice polčasa, Nemci so spet prevladovali, a spet neučinkovito, šele ob koncu sta si priložnosti priigrala Antonio Rüdiger po podaji Tonija Kroosa ter Kai Havertz po podaji Musiale.

Nemčija je v začetku drugega dela izvedla dve nevarni akciji, a brez pravega učinka. Prvič je Sommer ubranil poskus Musiale z roba kazenskega prostora, drugič je Kroos meril mimo gola. Nova nevarnejša akcija elfa je sledila v 70. minuti, a tudi Joshua Kimmich iz bližine ni bil natančen, Sommmer pa dovolj zbran.

Nemci so več tvegali in puščali več prostora v obrambi, kar bi v 82. minuti skorajda izkoristil Ruben Varga, ki je že premagal nemškega vratarja, a je bil pred tem v prepovedanem položaju.

Le minuto zatem je bilo spet nevarno pred Sommerjem, žoga pa je po poskusu Havertza oplazila le prečko.

Ko je že kazalo, da se bodo Švicarji veselili zmage v skupini, pa so že v sodnikovem dodatku Nemci izenačili. Akcijo je izpeljal rezervist David Raum s prodorom in podajo z leve strani, v kazenskem prostoru pa je žogo na osmih metrih sprejel še en rezervist Niclas Fülkrug in jo poslal za hrbet Sommerja.

Skupina A:
- 1. krog:
- petek, 14. junij:
München: Nemčija - Škotska              5:1 (3:0)
- sobota, 15. junij:
Köln: Madžarska - Švica                 1:3 (0:2)

- 2. krog:
- sreda, 19. junij:
Stuttgart: Nemčija - Madžarska          2:0 (1:0)
Köln: Škotska - Švica                   1:1 (1:1)

- 3. krog:
- nedelja, 23. junij:
Frankfurt: Švica - Nemčija              1:1 (1:0)
Stuttgart: Škotska - Madžarska          0:1 (0:0)

- lestvica:
1. Nemčija        3   2  1  0  8:2  7
2. Švica          3   1  2  0  5:3  5
3. Madžarska      3   1  0  2  2:5  3
4. Škotska        3   0  1  2  2:7  1
Značke: nogomet, euro 2024

Članki iz rubrike