asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Izbira obleke, ki najbrž ni naključna - tudi zaradi barv, ki so ustvarile neko celoto in sporočilo Odkrito.si

Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

nu
nu
0 21.06.2024 11:30:30

Po točki s Srbijo je Jaka Bijol že poslal sporočilo medlim Angležem: "Ne vem, ali moramo po vsem tem ..."

Martin Metelko
Da je bilo osrčje slovenske obrambne vrste na včerajšnji tekmi na udaru, ni nobenega dvoma. Z nekaj sijajnimi posredovanji je (zgodnejše) veselje Srbov preprečil tudi Jan Oblak, z novo dominantno predstavo pa je slovenska vrata pred nevarnostjo velikokrat ubranil tudi Jaka Bijol. Komandant slovenske obrambe kljub bolečemu zaključku poudarja, da so Slovenci lahko ponosni nase.

Po vseh izbitih, odbitih in prestreženih žogah, po vseh obrambah Jana Oblaka in po vseh srbskih poskusih, ki so zleteli mimo vrat slovenskega kapetana, se je v zadnji akciji na tekmi zgodilo nekaj, kar bi lahko v prihodnjih dneh, tednih in letih objokovale generacije nogometnih navdušencev na sončni strani Alp.

»Normalno je, da smo na koncu razočarani. Mislim, da smo si danes zaslužili več, ampak je, kar je. Čaka nas še ena tekma in o tem, kar se je zgodilo, nima več smisla razmišljati. Če vprašate mene, smo lahko vseeno ponosni nase in na to, kar smo pokazali,« pravi branilec Udineseja. Bijol in soigralci so dejansko pokazali ogromno; odločnejši, pogumnejši in v vseh pogledih boljši je bil že uvod v tekmo. Srbija je v nadaljevanju obračuna trpela še nekajkrat. »Ne bi rekel, da smo spremenili veliko stvari v primerjavi s prvo tekmo. Takšne stvari so odvisne tudi od posameznikov in razumljivo je, da vsak potrebuje svoj čas za prilagajanje, ko prvič zaigra na EP. V prvih minutah je zagotovo težje, mislim pa, da smo se na drugi tekmi odzvali vrhunsko in odigrali zelo dobro tekmo,« razlaga komandant slovenske obrambe. Bijol hkrati poudarja, da je Slovenija letela tudi na krilih sijajne navijaške podpore.

»Navijači so bili fenomenalni, sploh ob našem zadetku se mi zdi, da se je tresla celotna arena, to je bilo izjemno slišati. Ob vsem drugem smo lahko za kakšen trenutek uživali v vsej tej kulisi in tudi zaradi njih nam je zelo žal, da nam ni uspelo zmagati. Zdi se mi, da včasih težko zaužiješ vse te občutke, vsa ta čustva in vzdušje. Pred tekmo sem se med petjem himne za kakšno sekundo ustavil, se nasmejal in se zavedel, v kakšni situaciji smo. Da je bila to enkratna tekma, ki se bo v takšni obliki, v takšni kulisi težko še kdaj ponovila. Prepričan sem sicer, da lahko ta generacija še zapolni velike stadione, ampak tokrat smo resnično igrali na kultni areni. Vse skupaj je bilo resnično nekaj posebnega,« je čustveno razlagal Korošec.

Ampak – kot je Bijol večkrat dodal sam – še vedno obstajajo povsem realne možnosti, da Slovenija že v naslednjih dneh znova izzove navijaško romanje v Nemčijo. Kako učinkovito in pravočasno dvigniti glave pred torkovo tekmo z Anglijo? »Smo na Euru, igramo proti vrhunskim reprezentancam in na svojem računu imamo dva remija po dveh izjemno zahtevnih tekmah. Ne vem, ali moramo po vsem tem kakorkoli dvigovati glave. Zavedamo se, kakšna reprezentanca je Anglija, a tudi na to tekmo se moramo odpraviti z enako miselnostjo. Igramo lahko s komerkoli, to smo že dokazali, hkrati pa nimamo kaj biti razočarani. Navsezadnje ta generacija prvič igra na velikem tekmovanju, predstavljamo se v dobri luči. Seveda si vsi želimo dobrih rezultatov, in ko je zmaga tako blizu, okusiš nekaj grenkobe, a na koncu smo lahko izključno ponosni nase. Čaka nas še ključna tekma z Anglijo in prepričan sem, da lahko gremo naprej,« se je glasil odločen odgovor slovenskega branilca.

Članki iz rubrike