Isaac Bari Svet24.si

12-letnik, ki je s 7 leti postal profesor na ...

Tit, bolezen DMD, Duchennova mišična distrofija Svet24.si

Otroci trpijo, o njihovi usodi pa odloča ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

Ekipa SN / rb
Ekipa SN / rb
0 21.06.2024 10:29:57

Kaj pa to?! Nogometaši Mure bodo priprave na novo sezono opravili v ... Ameriki! Tu so podrobnosti

Že dolgo se ni zgodilo, da začetek priprav nogometašev Mure ne bi bil v središču pozornosti navijačev. Foto Loris Cipot
Loris Cipot
Po vstopu Georgea Juncaja v Fazanerijo so se muraši prilagodili nastalim okoliščinam in spremenili predvideni načrt poteka priprav. Vsi treningi tako ne bodo minili v domačem okolju, na dan državnosti bodo odpotovali v Združene države Amerike.

Sreda je bila pomemben mejnik v zgodovini soboškega prvoligaša. Če bi trdili, da nič več ne bo, kot je bilo, bi gotovo pretiravali, ampak z novim vlagateljem oziroma strateškim partnerjem bo marsikaj drugače. Toda revolucije vendarle naj ne bi bilo. Če se bodo uresničile napovedi, je George Juncaj naklonjen črno-beli vrnitvi h koreninam in menda 'oborožen' tudi s potrpežljivostjo, da bi spremljal rast domače zgodbe. Ameriški poslovnež črnogorskega rodu, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo industrijske opreme, je sicer nogometni fanatik. Onkraj Atlantika ima v lasti Michigan Stars FC, ki tekmuje v tretjem kakovostnem razredu, vendar na profesionalni ravni; The National Independent Soccer Association (NISA). Nekaj časa je bil celo v dvojni vlogi, bil je tudi trener ekipe, zdaj je na klopi Enis Đoković.

Tonči Žlogar in njegovi varovanci novega šefa še niso spoznali. V Murski Soboti je njegov 'odposlanec' Agron Šalja, ki je zasedel položaj generalnega direktorja, kar je iz prekmurskega nogometnega hrama 'pregnalo' dozdajšnjega snovalca kadrovske politike Robija Korena. A kmalu se bodo srečali tudi z Georgeom Juncajem, ki jih bo gostil v delu priprav v svojem prostranem Michigan Stars Sports Centru, ki ima kar 26 zunanjih nogometnih igrišč, ne manjka niti zelenica v dvorani. Kot smo 'čez lužo' navajeni, jih je večina z umetno podlago, vendar premore tudi naravne površine, na katerih bodo trenirali Sobočani, ki bodo v Združene države Amerike odpotovali v torek in tam ostali do 3. julija. Z zdaj 'bratskim' klubom bodo odigrali tudi eno od prijateljskih tekem, prva pa jih čaka danes na ravnici, moči bodo merili z romunskim drugoligašem CS Corvinul Hunedoara, ki je aktualni pokalni prvak in se bo v 1. krogu kvalifikacij za ligo Europa udaril z madžarskim Paksom.

Značke: mura, michingan

Članki iz rubrike