Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.11.2023 22:36:09
Deli članek:

NE, TO NISO SANJE!!!! SLOVENIJA JE NA EVROPSKEM PRVENSTVU!!!!!

Martin Metelko

Konec je čakanja! To niso sanje, to je realnost! Slovenija je na evropskem prvenstvu!

Slovenski nogometaši so po porazu z Dansko v en glas poudarjali, da verjamejo na preboj na evropsko prvenstvo. Da verjamejo v to, da se bodo tega uspeha veselili v Stožicah pred svojimi navijači. In skupaj s svojimi navijači. 

Na koncu jim je po 90 minutah trpljenja vendarle uspelo. V 41. minuti tekme je za ekstazo na tribunah z uspešno izvedeno enajstmetrovko poskrbel Benjamin Šeško. Po polčasu so se Kazahstanci na zelenico vrnili odločnejši in hitro so kaznovali nekoliko bolj zaspano obrambo Slovenije. Izenačujoči zadetek je dosegel nogometaš Kopra Ramazan Orazov. 

Martin Metelko

Sledile so minute, ki so se za marsikaterega navijača vlekle kot ure. Stožice so bile, bolj kot se je tekma bližala h koncu, vedno glasnejše. Pa naj je šlo za navijanje, žvižganje, skandiranje ... Slovenski nogometaši so zaustavljali napade Kazahstancev. Nato pa ... Protinapad Slovenije in zadetek rezervista Benjamina Verbiča v 86. minuti tekme! Stožice so še drugič eksplodirale, bilo je jasno, da je bila to tista pika na i. Da sta dva Benjamina prinesla zmago in uvrstitev Slovenije na euro!!! Veseli se, Slovenija!