agadez, niger Svet24.si

Se za Evropo zdaj pripravlja »grozljiv scenarij«?

mariana budanova Svet24.si

Kdo je zastrupil ženo šefa ukrajinskih vohunov?

1691237728-dsc0847-01-1691237639154 Necenzurirano

Pirc Musar verjela ukrajinskemu "tihotapcu", ki je...

PERISKOP Sara Flis Reporter.si

Zaradi Janševe naveze z razvpitim županom ...

kranjc Ekipa24.si

Srce parajoča izpoved hokejista Aleša Kranjca, ...

zvezdana obrez Njena.si

Zvezdani Mlakar zagorel dom

luka doncic Ekipa24.si

Navijači so v velikih skrbeh! Dončić ...

nu
nu
0 20.11.2023 18:57:43

Slovenci pozor! Kako do vstopnic za Euro 2024! Biti morate pripravljeni...

Profimedia
Prireditelji evropskega prvenstva v nogometu 2024 v Nemčiji so sporočili, da bodo drugi sklop vstopnic za tekmovanje začeli prodajati 4. decembra.

Vstopnice bodo torej začeli prodajati dva dni po žrebu predtekmovalnih skupin za največje nogometno tekmovanje v naslednjem letu. V tej fazi prodaje vstopnic jih bo Nemška nogometna zveza (DFB) ponudila milijon, kupili pa jih bodo lahko navijači iz 21 držav, ki se bodo uvrstile na tekmovanje po končanih kvalifikacijah. Zadnja faza prodaje pa bo nato na vrsti leta 2024, takrat bodo na svoj račun prišli še navijači zadnjih treh reprezentanc, ki se bodo na EP uvrstile prek dodatnih kvalifikacij. V prvem sklopu so prireditelji Eura 2024 na voljo dali 1,2 milijona vstopnic, kupce pa so določili z žrebom. Od nogometnih navdušencev so namreč prejeli kar 20 milijonov prijav za nakup kart. Navijači so se prijavljali za nakup vstopnic brez informacij o tem, kje in kdaj bodo igrale njihove ekipe, le Nemčija je imela kot gostiteljica določene datume in prizorišča. Najcenejše vstopnice za Euro, tekmovanje bo potekalo med 14. junijem in 14. julijem naslednje leto, stanejo 30 evrov. Te cene veljajo za tekme v predtekmovanju, za finale pa bodo zahtevali vsaj tisoč evrov.
Za zdaj so na EP poleg gostiteljice Nemčije že uvrščene Albanija, Avstrija, Belgija, Danska, Anglija, Francija, Madžarska, Nizozemska, Portugalska, Romunija, Škotska, Srbija, Slovaška, Španija, Švica in Turčija. Še štiri reprezentance se jim bodo pridružile po zadnjih kvalifikacijskih tekmah.

Značke: euro-2024, vstopnice

Članki iz rubrike