© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.11.2023 11:33:08
Deli članek:

Andraž Šporar odločno in samozavestno: "Povem vam, v katerem primeru tvegam rumeni karton in se bom slekel ..."

Martin Metelko

Andraž Šporar je stopil pred mikrofone slovenskih novinarjev pred odhodom na Dansko.

Slovenska izbrana vrsta bo v četrtek opravila še zadnji trening pred odhodom na Dansko, kjer jih v petek ob 20.45 čaka obračun z neposrednim tekmecem v boju za nastop na evropskem prvenstvo. Danci so pred začetkom kvalifikacij veljali za nesporne favorite skupine, zdaj pa imajo tudi oni nekaj težav predvsem s poškodbami. 

A slovenska izbrana vrsta se v prvi vrsti osredotoča le nase in na svojo igro, kar je v druženju s predstavniki sedme sile potrdil tudi Andraž Šporar, eden od napadalnih adutov Matjaža Keka. "Seveda smo vsi malo nestrpni, a hkrati izredno uživamo v tem tednu. Prišli smo v situacijo, ki smo si jo želeli od začetka kvalifikacij, in sicer da je vse odvisno le od nas samih. Nedvomno jutri ne bo enostavno, tudi oni imajo svoje cilje in svoj načrt. Mislim, da imamo dovolj kakovosti, da se lahko nadejamo pozitivnega rezultata," je samozavestno napovedal napadalec Panathinakosa Andraž Šporar.

"Meni osebno, pa verjamem, da tudi vsem soigralcem, je lažje igrati takšne tekme pred 40 tisoč ljudmi. Če te to ne motivira ... Mi imamo dodatno motivacijo, ker bi se z zmago uvrstili na euro. V takšnem vzdušju je lažje igrati, tudi če vsi ti gledalci ne navijajo zate," je odločno napovedal Šporar, ki je eden od tistih nogometašev, ki bi lahko izpustili tekmo s Kazahstanom, če bi na Danskem prejel še en rumeni karton. Se bo lahko vzdržal na igrišču? "Mislim, da s tem nimam težav, razen če ga dam v 95. minuti tekme za 1:0 in bom slekel dres (smeh). Dejstvo je, da kdaj v bojo za žogo stopiš na nogo nasprotnika, a o tem ne razmišljam."

Veliko bo odvisno tudi od napadalnega dvojčka Andraž Šporar - Benjamin Šeško, ki se je v teh kvalifikacijah izkazal za izjemno učinkovitega. "Benjamin je res izjemen napadalec in po mojem mnenju bo v bližnji prihodnosti prestopil v še večji klub. Z igralcem, ki ima veliko kakovosti in razume nogomet, ni težko igrati. Ni pa edini, ki je tak v naši reprezentanci, je še veliko tudi mladih, ki za sabo še nimajo veliko tekem, igrajo pa tako, kot bi za Slovenijo zaigrali 50 do 70 tekem."

Za konec je Šporar spregovoril tudi o pričakovanju te tekme, o tem, kako težko bo ponoči zaspati: "Definitivno pred takimi tekmami ni lahko zaspati, morda komu pomaga tudi kakšna tableta, da zaspi. Jaz se izredno veselim tekme, mislim, da je vse pripravljeno na to, da Slovenija doseže dober rezultat."