Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.11.2023 10:17:28
Deli članek:

Šeškove skrivnosti in slabosti Dancem razkriva kar njegov klubski soigralec! 'Vohun' je razkril, da ...

Martin Metelko

Danci bodo skušali narediti vse, da zaustavijo najbolj vročega nogometaša.

Čeprav je jasno, da je Slovenija do tako ugodnega izhodišča pred zadnjima dvema tekmama kvalifikacij za evropsko prvenstvo prišla predvsem z borbeno in kolektivno igro, pa se nasprotniki še kako zavedajo, od kje preti največja nevarnost Slovenije. V prvi vrsti ima enega od najboljših vratarjev na svetu, Jana Oblaka, v napadu pa je zelo vroč Benjamin Šeško. 

Njegove skrivnosti in njegov slog igre najbolje od vseh pozna njegov klubski soigralec pri Leipzigu Yussuf Poulsen, ki ima pred medsebojnim obračunom vlogo nekakšnega 'vohuna' in s svojimi nasveti pomaga pri pripravi na tekmo. "Uporabljamo ga pri pripravi na tekmo. Z njim se je v torek pogovarjal že Kasper (Schmeichel, vratar danske reprezentance, op. p.), ki ga je spraševal o Šešku, tudi jaz pa imam nekaj vprašanj zanj," je za danski bt.dk razkril pomočnik Morten Wieghorst. Dodal je še, da so si podrobno ogledali tekme slovenske reprezentance in videli, da je Šeško največja nevarnost za Dance, tako da jim bo podrobnejše znanje prišlo še kako prav. "Yussuf je tisti, ki nam lahko razkrije njegove majhne pomanjkljivosti. Mi gledamo predvsem na ekipo kot celoto, a Yussuf lahko razkrije nekatere individualne podrobnosti, v tem je zelo zelo dober," je še dodal pomočnik selektorja.

Profimedia

Se bodo posluževali tudi kakšnih 'umazanih' trikov, da bi Šeška sprovocirali? "To so stvari med nogometaši, to ni nekaj, o čemer bi se pri pripravi posebej pripravljali," je povedal Wieghorst.