Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.11.2023 08:16:16
Deli članek:

Kaj pa vi pravite? Član zlate generacije o možnostih Slovenije in uvrstitvi na EP: Lahko trdim, da smo ...

alesfevzer.com
Trije člani zlate slovenske reprezentance: Ermin Šiljak, Mile Aćimović in Zlatko Zahović.

Član zlate slovenske nogometne reprezentance je zelo optimističen glede uvrstitve Slovenije na evropsko prvenstvo.

Slovenijo v petek zvečer na Danskem čaka predzadnja preizkušnja v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024, varovanci Matjaža Keka pa bi se lahko z zmago že krog pred koncem uvrstili na ta veliki športni dogodek.

Zadnja tekma s Kazahstanom v Stožicah bi bila tako le še formalnost, po mnenju legendarnega Slovenca Ermina Šiljaka, ki je bil član zlate slovenske nogometne reprezentance, pa dvomov o uvrstitvi Slovenije na evropsko prvenstvo ni.

"Verjamem, da že z Danci lahko iztržimo dober rezultat. Kalkulacije odpadejo, sploh glede na doslej prikazane igre in glede na to, kako so fantje dvigovali formo od prve do zadnje tekme. Gotovo bodo že proti Danski poskušali zaključiti situacijo, če se bo za to le pokazala priložnost. Vse je odvisno od nas, lahko pa trdim, da smo tako rekoč že uvrščeni na EP. Verjamem v te fante in prepričan sem, da bodo naredili vse, da ne bo nobenega negativnega presenečenja. Kar zadeva poškodbe v danski ekipi, so to njihove težave. Mi moramo gledati predvsem sebe. Prepričan sem, da se fantje zavedajo, da so zdaj tik pred ciljem in so hkrati dovolj kvalitetni in pametni, da bodo šli še čez ciljno črto," je kolegom s tiskane izdaje Ekipa SN dejal Šiljak.