Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.11.2023 15:20:57
Deli članek:

Kakšne besede stebra obrambe slovenske reprezentance pred tekmo leta! "Že od tiste tekme s Kazahstanom vemo, zakaj ..."

Martin Metelko

Slovenski reprezentanti so se zbrali na Brdu.

Slovenska izbrana vrsta se je danes zbrala v zdaj že svoji tradicionalni bazi, Nacionalnem nogometnem centru Brdo, kjer so že začeli s pripravami na dve najpomembnejši tekmi tega kvalifikacijskega cikla. V petek bodo gostovali na Danskem in si že na tej tekmi skušali zagotoviti neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo, nato pa jih čaka še zadnje dejanje: ponedeljkova domača tekma s Kazahstanom.

Po izjemnem oktobrskem kvalifikacijskem ciklu, s katerim so si Slovenci zagotovili najboljše izhodišče pred zadnjima dvema tekmama, je vzdušje ob ponovnem snidenju zelo dobro in sproščeno, varovanci Matjaža Keka že komaj čakajo, da lahko spet stopijo na zelenico in si izborijo to, o čemer že vrsto let sanjajo. 

"Mislim, da je neko pričakovanje, ni pa čutiti napetosti. Že od prve tekme s Kazahstanom vemo, za kaj igramo in že od takrat mislimo le na en cilj. Tudi zdaj, ko smo pri koncu, ni nič drugače," je pred tekmama z Dansko in Kazahstanom miren Jaka Bijol. Visokorasli član Udineseja bo eden od glavnih Kekovih adutov v obrambi. Kako pa komentira odsotnost kar dveh danskih zvezdnikov, Christiana Eriksena in vročega napadalca Rasmusa Højlunda? "Mislim, da je Danska reprezentanca dovolj kakovostna, da ga bo lahko nadomestila. Kljub temu mislim, da se mi zaradi tega ne bomo preveč sprostili. Že prej smo gledali nase, na svojo kakovost, da bomo mi pravi na tekmi. Če se bo to uresničilo, potem lahko zmagamo tudi na Danskem," je odločen Bijol in dodaja: "Nedvomno je Danska tista reprezentanca, ki nas lahko spravi pod določen pritisk. A večkrat smo dokazali, da se lahko s tem dobro spopadamo. Prepričan sem, da bomo imeli tudi mi dobre minute in bomo pokazali tudi napadalno kakovost."