psihoterapija, pogovor Svet24.si

Je novi predlog zakona o psihoterapiji za ljudi ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

lucija sikovec usaj-pl002 Reporter.si

Lucijo Šikovec Ušaj je Janša nadrl, Kučan pa ...

kongresni trg bobo 1 Ekipa24.si

Ponos do neba! Fantastični slovenski junaki se se...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

slovenija hrvaska 3 Ekipa24.si

Oglasil se je tudi zelo kritizirani selektor ...

nu
nu
1 12.11.2023 10:56:00

Kapetan Kosova: "To je škandal! Kaj Izraelci sploh počnejo pri nas?" Pojasnilo zveze osupne ...

Profimedia
Kvalifikacijsko tekmo, ki je bila v oktobrskem ciklu zaradi eskalacije nasilja na Bližnjem vzhodu preložena, bosta Kosovo in Izrael odigrala nocoj.

Priština se je znašla v policijskem primežu, saj močno ojačane varnostne sile, skupaj s specialno enoto policije, varujejo mesto. Vsaj 300 pripadnikov policije, med njimi so tudi ostrostrelci, je razporejenih na strehah hiš v okolici stadiona Fadil Vokkri. Jasno, posebna pozornost je namenjena varovanju hotela, v katerega se je namestila gostujoča delegacija. Ta je na Kosovo prispela včeraj zvečer. Pred njimi pa so teren pripravljali pripadniki izraelske obveščevalne službe Mosad.

Da z izraelskimi športniki po svetu potujejo pripadniki Mosada, ni nič novega. Glede na aktualno dogajanje je to varovanje le še močnejše in obsežnejše.

pristina policija
Profimedia


Na tiskovni konferenci pred tekmo je stanje v Prištini komentiral kapetan domače izbrane vrste Vedat Muriqi in s svojimi besedami močno dvignil prah. "Črna gora in Rumunija sta prišli k nam, pa ni bilo nikakršnih težav. Na našem letališču na Kosovem so nas pregledovali izraelski policisti. Pa saj ne gremo v vojno, prišli smo igrat nogomet," se je čudil nogometaš Mallorce, kot da v resnici ne bi razumel širše slike.

"To je res nenavadno. Kaj takšnega se mi ni še nikoli zgodilo. Iskreno, to je škandalozno. Kaj sploh oni počnejo pri nas?" je Muriqi stopnjeval svoje besede.

Vseeno je kosovski kapetan povzročil precej zmede, tako so mnogi stopili na njegov vlak in se začeli spraševati o upravičenosti postopkov izraelske policije v Prištini. Strasti so želeli umiriti veljaki Nogometne zveze Kosova in v javnost poslali tole sporočilo: "Nogometna zveza Kosova in reprezentant Vedat Muriqi želita razjasniti izjavo glede policijske kontrole na letališču Priština, saj je prišlo do nesporazuma. Igralec je govoril o dogodku, ki se je zgodil marca, pred odhodom reprezentance Kosova v Tel Aviv. Želel je le primerjati takraten postopek z varnostnimi merami pred to tekmo. Skratka, prišlo je do nesporazuma."

Jasno je, da je nenavadno sporočilo zveze vzbudilo še več začudenja. Prevladuje mnenje, da je bil to zelo nespreten poskus izhoda v sili oziroma umiritve napetosti, saj je Muriqi zelo očitno govoril o trenutnem dogajanju, niti v enem trenutku pa ni omenil marčevskega gostovanja Kosova v Izraelu.

Članki iz rubrike