IMG_20220902_093906 Svet24.si

Velovu za podkupovanje leto dni pogojnega zapora ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 12.11.2023 09:53:30

Šokantne razsežnosti smrti prvega strelca lige: Vedel je, kaj počne, podrobnosti osupnejo ...

Profimedia
V soboto se je na tekmi prve albanske lige zgodila prava tragedija.

Na tekmi med Egnatio in Partizanijem se je sredi prvega polčasa na igrišču zgrudil 28-letni Raphael Dwamena, ki je bil z devetimi zadetki celo prvi strelec lige. Na igrišču je zavladala panika, zdravniki so hitro prihiteli na pomoč, prišlo je tudi reševalno vozilo, a nesrečnemu Gancu ni bilo več pomoči. Zdravniki so lahko le še potrdili njegovo smrt, ki pa jo je sodeč po poročanju španskih medijev potiho pričakoval tudi sam.

Zaradi srčne aritmije so mu leta 2020 vstavili srčni spodbujevalnik, ki ga je dvakrat rešil in vrnil med žive, a je bil nogometaš drugačnega mnenja. Prepričan je bil, da je bila izguba zavesti posledica napačnega delovanja spodbujevalnika. Obiskal je zdravnike, podpisal dokument, s katerim je prevzel odgovornost možne posledice odstranitve spodbujevalnika, vključno s smrtjo.



"Razumem, da bi bilo vsakega normalnega človeka strah. Ampak ne bom obupal. Obiskal sem veliko zdravnikov, vsak mi je povedal nekaj svojega. Spoštujem mnenja, diagnoze, a jih ne jemljem resno. Samo bog je tisti, ki mi bo povedal, kdaj naj se ustavim," je pred kratkim izjavil Ganec.

Nesrečni nogometaš se je Egnatii pridružil januarja letos, ko je prišel iz švicarskega Old Boysa. V svoji osebni izkaznici ima zapisanih tudi osem reprezentančnih nastopov, na katerih je zabil dva gola. Sicer pa je v karieri med drugim igral za Levante, Zaragozo in Zürich. Dvoboj so seveda prekinili, v Albaniji pa so bile odpovedane tudi ostale tekme, ki bi morale biti odigrane ta konec tedna.

Značke: dwamena, albanija

Članki iz rubrike