blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Nikolina in Severina BestFM

Nikolina in Severina - spor, ki traja in traja …

koln nogomet siddharta euro 24 mm Ekipa24.si

Kakšna norišnica! Nepozabni prizori s koncerta ...

rb
rb
9 19.10.2023 09:27:19

Mile Aćimović: Ko sem slišal, kaj so se fantje pogovarjali pri večerji, nisem mogel verjeti! Česa takega še nisem doživel

Luka Vovk
Slovenski upi na dobri poti proti evropskemu prvenstvu.

Mlada slovenska reprezentanca je v Fazaneriji v obračunu z Avstrijci dosegla namen. Z zmago 1:0 je nadgradila uspeh na Cipru in oktobrski cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2025 na Slovaškem, končala s stoodstotnim izkupičkom. Hkrati je pobegnila tekmecem v boju za drugo mesto v skupini H, na vrhu so Francozi bržčas nedotakljivi. Po spopadu s sosedi na ravnici je selektor o svojih izbrancih govoril v presežnikih.

"Velik poklon fantom," poudarja Mile Aćimović. "To zmago si je ekipa močno zaslužila," je nadaljeval selektor in svojim izbrancem namenil presežnike. "Za pripravo na tekmo smo pravzaprav imeli na voljo le en trening. Po nedeljski regeneraciji smo v ponedeljek vadili v Murski Soboti in to je bilo to. Časa za kaj bolj obsežnega ni in še kako pride do izraza miselnost igralcev, njihov značaj. Skozi analize in delo na igrišču morajo zelo hitro sprejemati informacije oziroma jih znati sprejemati. Obenem je treba nemudoma pozabiti prejšnjo preizkušnjo in se osredotočiti na novo, vse to jim je uspelo zares izjemno. Ta karakter, ta pristop, ta želja, ta kakovost, ta tekmovalnost … Igralci kažejo odlične predstave, prav tako so ustvarili čudovito ozračje, kar je ob dobrih rezultatih seveda lažje. Kratek čas med tekmama je največja razlika v primerjavi z mojo igralsko kariero, zato je hitro dojemanje pri delanju strategije toliko bolj pomembno. Nekaj vam bom razkril ... Fantje so se o Avstrijcih in o tem, kako morajo igrati, kako odpirati, zapirati, se braniti, v ponedeljek pogovarjali tudi pri večerji. Takoj po tem, ko smo opravili analizo. To ni ravno pogosto, pri večerji beseda po navadi teče o drugih stvareh. Še posebej pri mladih igralcih bi pričakoval, da bo potekala kakšna bolj sproščena razprava. Česa takega še nisem doživel. Ko sem to slišal, sem bil osupel. V pozitivnem smislu. Nisem mogel verjeti," je z navdušenjem pripovedoval Mile Aćimović, a to še ni bilo vse. "Eno leto sem s temi igralci, skupaj preživimo veliko časa in spet bom poudaril, da si zaslužijo vse čestitke. Kažejo neverjetno željo, motiv. Kako kljub mladosti ponosno igrajo za Slovenijo, koliko jim pomeni grb, je navdušujoče. Vmes tudi dozorevajo, kar so navsezadnje potrdili v tokratnem obračunu. Saj so spoštovali tekmece, ampak od prvega do zadnjega so verjeli v uspeh. Stopili so skupaj in zmagali."

Članki iz rubrike