blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

nu
nu
0 18.10.2023 15:39:17

So svetovni prvaki!? Poglejte nore prizore ob zgodovinskem zadetku San Marina! To vam bo pogrelo srce!

zajem zaslona
San Marino je Danski nudil zelo dober odpor in izgubil le z 1:2.

Včeraj je v slovenski skupini na svetovnem merilu precej bolj kot tekmi med Severno Irsko in Slovenijo ter Finsko in Kazahstanom, odmevala tista od katere so vsi pričakovali najmanj zanimanja. San Marino je namreč doma gostil Dansko in od najslabše reprezentance na svetu nihče ni pričakoval ničesar drugega od visokega poraza. A kaj kmalu so ljudje prišli do spoznanja, da za močno favorizirano Dansko naloga ne bo tako lahka kot so pričakovali.

Že dejstvo, da sta mreži mirovali vse do 42. minute je povedalo dovolj o tem, da stvari ne gredo po načrtih za goste. Pred polčasom je vendarle odpor palčka iz žepne državice sredi Italije strl napadalec Manchester Uniteda Rasmus Hojlund, ki je sam po transfermarktu vreden več kot 65-krat toliko od celotne ekipe San Marina. 

A če je marsikdo pričakoval, da bo ta zadetek strl odpor države, ki je zmagala le eno tekmo v svoji zgodovini, se je motil. Danska se je tudi v drugem polčasu mučila in v 61. minuti je prišla nepričakovana kazen, mrežo favorizirane ekipe je namreč zatresel Alessandro Golinucci, 29- letni vezist, ki igra za Virtus v domači sanmarinski ligi. Ta je zadel z volejem po kotu svoje ekipe in na stadionu je zavladala evforija, ki jo morate videti, če se vam video slavja ne odpre spodaj, ga poglejte tukaj. Nogometaši iz klopi so takoj pritekli na igrišče in objeli svojega junaka ter ga zakopali pod svojimi telesi, na tribunah pa je med domačimi navijači vladalo veliko rajanje. 

Vsekakor se bo Golinucci za vedno zapisal v nogometno zgodovino te žepne državice, saj je bil to sploh prvi zadetek San Marina na uradni tekmi po več kot dveh letih. Hkrati pa je tudi eden najbolj odmevnih v zgodovini reprezentance San Marina. Sicer veselje ni trajalo tako dolgo, saj je v 70. minuti zmago Danski priigral soigralec Benjamina Šeška Yussuf Poulsen, a vseeno so bili pri San Marinu na ta minimalen poraz zelo ponosni. 

Članki iz rubrike