asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Lorella Flego Njena.si

Skrivnostna Lorella Flego se je poročila

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
0 19.10.2023 07:31:10

Šok v Braziliji: Zdravniki potrdili slabe obete, tega so se bali vsi!

Profimedia
Nogometni zvezdnik Neymar si je na kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2026 proti Urugvaju (0:2) strgal križno ves in meniskus, zaradi česar brazilskega reprezentanta čaka operacija in dolgotrajno okrevanje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Enaintridesetletni Neymar, sicer član savdskega Al Hilala, se je poškodoval tik pred koncem prvega polčasa, na kar so ga v solzah na nosilih odnesli z zelenice stadiona Centenario v Montevideu.

Brazilska nogometna zveza je danes objavila, da Neymarja čaka operacija, a da datum te še ni znan. "Brazilski in mednarodni nogomet potrebuje zdravega Neymarja, saj je nogomet bolj vesel, ko je on na igrišču," je v zapisu zveze dejal njen predsednik Ednaldo Rodrigues.


Brazilska zdravniška služba je ves čas v stiku s klubskimi zdravniki, da bi Neymarju zagotovila kar najboljšo oskrbo, so še dodali.

S poškodbami precej zaznamovani brazilski zvezdnik bo moral predvidoma izpustiti celotno sezono 2023/24, saj je čas okrevanja ob tovrstnih poškodbah najmanj pol leta.

Brazilija je ponoči doživela prvi poraz v kvalifikacijah za nastop na SP 2026, ki bo v ZDA, Kanadi in Mehiki. Na lestvici zaseda tretje mesto s sedmimi točkami po štirih tekmah. Na vrhu je Argentina s popolnim izkupičkom 12 točk.

Članki iz rubrike