Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

mark rutte Svet24.si

Izbrali so novega šefa Nata

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369 Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na ...

pavser vilfan nikolic brozovic Reporter.si

Popoln kaos na RTV: član uprave Franci Pavšer ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

Ekipa SN
Ekipa SN
17 17.10.2023 13:15:43

Robert Koren verjame v slovensko reprezentanco, hkrati pa jim sporoča: "To je največja past gostovanja v Belfastu"!

m24.si
Nekdanji kapetan slovenske reprezentance Robert Koren, ki jo je nazadnje popeljal na veliko tekmovanje in v Južni Afriki z edinim zadetkom prinesel prvo zmago na svetovnem prvenstvu, vzpon zdajšnje generacije spremlja kot navijač. V tej vlogi pa je izjemno optimističen, da bo Slovenija končno prekinila svojo trinajstletno sušo in se prebila na evropsko prvenstvo v Nemčiji.

"To je bila super odigrana tekma s strani slovenskih fantov. Trenerska ekipa je naredila dober posel in ekipo odlično pripravila. Fantje v reprezentanci pa so se v zadnjem času odlično povezali ter ujeli pravi ritem, kar so pokazali proti Finski, pa je bilo z užitkom gledati. To je tisto, kar od njih vsi pričakujemo, in zdaj smo lahko zelo optimistični ter komaj čakamo, da jih gledamo naslednjič," je bil nad prikazanim v soboto v Stožicah zelo zadovoljen Koren. Optimizma mu ne manjka. Kot večina Slovenije, ki se je znova znašla v nogometni evforiji, je prepričan, da je nastopil čas, da se Slovenija znova prebije na evropsko prvenstvo. 

Današnja tekma je tako kot sobotna proti Finski izrednega pomena in znotraj slovenske reprezentance se nikakor ne smejo prehitro sprostiti ter že slaviti: "Dokler nima Slovenija teoretično zagotovljenega evropskega prvenstva, ni odločenega še nič. Stvari v nogometu se zelo hitro spreminjajo. Zaradi tega morajo biti v slovenski reprezentanci gotovo pazljivi. So pa na dobri poti do Eura in so bili zelo dobro videti na zadnjih tekmah ter dosegli super rezultate. Na nogometaših in strokovnem vodstvu je zdaj, da umirijo strasti in se dobro pripravijo na naslednjo tekmo," je še dejal nekdanji odlični vezist, ki se je nogometno uveljavil v Angliji ter reprezentanci. Z njo pa je bil tudi sam udeležen pri gostovanjih na Severnem Irskem, kjer Slovenija še ni dosegla zmage. Še več, v Belfastu niso dosegli niti zadetka.

Koren je bil prisoten obakrat, ko so se do zdaj tekmovalno podali v Belfast. Prvič so izgubili z 1:0, drugič pa so se razšli brez zadetkov, zato se zaveda, da slovensko izbrano vrsto danes čaka zelo težka naloga: "Gostovanje v Belfastu je bilo za Slovenijo vedno eno težjih, tudi sam sem sodeloval ob teh tekmah. Navijači so tam strastni in se vedno zberejo v enakem številu ter pripravijo izjemno vzdušje, ne glede na to, ali gre njihovi reprezentanci dobro ali slabo. Zagotovo je treba Severne Irce spoštovati, saj imajo kar nekaj kakovostnih igralcev, pred domačo publiko pa so dodatno motivirani. Gotovo bo tekma težka, a zgodovina obstaja zato, da se jo ruši in piše na novo. Močno verjamem, da bodo fantje pokazali pravo predstavo in prekinili urok tega gostovanja ter se bomo po tekmi vsi veselili," je pogovor optimistično zaključil nekdanji član West Broma in Hull Cityja, ki močno upa, da je Slovenija po njegovi dobila naslednjo zlato generacijo, ki bo naslednje leto nastopala na evropskem prvenstvu v Nemčiji. 

Članki iz rubrike