Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN
Ekipa SN
16.10.2023 09:28:26
Deli članek:

Krvaveti za Slovenijo? Benjamin Šeško s pojasnilom, ob katerem se naježi koža!

Martin Metelko

Benjamin Šeško bo tudi v Belfastu glavni adut Slovenije.

Slovenska reprezentanca se bo v ponedeljek v popoldanskih urah odpravila v Belfast, kjer bo v torek ob 20.45 na sporedu tekma 8. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Proti Severni Irski bo Matjaž Kek lahko računal tudi na visokoraslega napadalca Benjamina Šeška, ki je proti Finski utrpel udarec v glavo in ga je selektor zamenjal v 60. minute tekme. 

Kljub temu je bil Šeško veliki junak zmage s 3:0, pri tem je dosegel 2 gola, drugega po odlični navezi z Andražem Šporarjem je dosegel s povito in okrvavljeno glavo. Že po tekmi je Matjaž Kek povedal, da bo lahko računal na Šeška. To je mladi napadalec potrdil tudi dan po tekmi. Med drugim je odgovoril tudi na vprašanje kolegov z Ekipe SN.

Včasih je metafora krvaveti za Slovenijo, pri tebi je bilo to dobesedno. Do svojih zadnjih moči si dajal in tvegati vse. To je bil dokaz, kaj si pripravljen narediti za to reprezentanco in kako zelo si želiš uspeha? "Hotel sem še dlje igrati. Če bi le lahko, bi. Želim pomagati ekipi v vsakem trenutku, v vsakem delčku igre, pri vsakem trpljenju. Ampak preprosto sem šel do meje, prek katere nisem mogel. Na vsaki tekmi, na vsakem dogodku, ko bo šlo za vprašanje Slovenije, bom šel do konca! Ne glede na to, kaj bo za to treba žrtvovati," je dan po tekmi posebej za Ekipo SN razložil odlični slovenski napadalec.