evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Skrivnosten lokal, v katerem snemajo eksperiment

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
0 11.09.2023 10:59:42

Legendarni Henry s Francijo na Bonifiki, Aćimović in njegovi varovanci pred velikansko preizkušnjo!

Martin Metelko
Mlada slovenska reprezentanca bo po uvodni zmagi na Grbavici danes ob 18. uri odigrala še prvo domačo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Na koprsko Bonifiko prihajajo prvi favoriti skupine Francozi.

Osem zmag, dva remija in ničla v stolpcu porazov, ob tem še 31 doseženih in zgolj pet prejetih zadetkov. To so številke, s katerimi je mlada izbrana vrsta Francije v kvalifikacijah za zadnje evropsko prvenstvo zasedla vrh svoje skupine. Z rušilno močjo so Francozi nato letos nadaljevali tudi v skupinskem delu Eura do 21 let, kjer so padle reprezentance Italije, Norveške in Švice, v julijskem četrtfinalu pa jih je nato presenetljivo izločila Ukrajina. To je bila tudi zadnja tekma, na kateri so francoski upi igrali pod taktirko Sylvaina Ripolla; neuspehov na velikih tekmovanjih je bilo preveč in leto dni pred začetkom domačih olimpijskih iger so se v Franciji odločili, da odgovorno nalogo zaupajo nekomu drugemu – konec avgusta je na selektorski stolček sedel Thierry Henry.

Legendarni Francoz, ki se je po končani igralski karieri sicer že preizkusil v trenerskem poslu, a je bil v zadnjem času dejaven predvsem kot uspešen televizijski strokovni komentator, je mlade galske peteline v četrtek prvič vodil na prijateljskem srečanju z Dansko in s svojimi novimi varovanci slavil zmago s 4:1. Z dvema zadetkoma je zablestel 20-letni napadalec Lensa Elye Wahi. Danes Henryjevo četo na koprski Bonifiki čaka še prvi preizkus v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025.



Slovenija je cikel odprla s pomembno zmago v Sarajevu, kjer je po preobratu z 2:1. premagala mlado izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. »Vedeli smo, da bo tekma težka, kot je prav vsaka na tej ravni. Borili smo se do konca, tudi po rezultatskem zaostanku smo verjeli v zmago. Izid smo preobrnili v svojo korist, veseli smo prve zmage v kvalifikacijah, saj je lepa popotnica za naprej. Je pa ta tekma že pozabljena, osredotočamo se že na ponedeljkovo tekmo s Francijo,« je po zmagi dejal strelec izenačujočega zadetka Tjaš Begić, strelec zadetka za dokončni preobrat Tio Cipot pa je bil jedrnat: »Mislim, da smo si to zmago zaslužili. Bosno in Hercegovino zapuščamo z dvignjeno glavo.«

Selektor Milenko Aćimović je naknadno v ekipo vpoklical tudi siceršnjega člana reprezentance do 19 let Lovra Goliča (letnik 2003).

Značke: slovenija, aćimović

Članki iz rubrike