srebrnoprogasta napihovalka Svet24.si

Foto: Slovenski ribič Anton ulovil eno najbolj ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
1 29.08.2023 12:00:47

Selektor Matjaž Kek je sporočil izjemne novice! Pred Severno Irsko in San Marinom je objavil seznam in ...

Martin Metelko
Matjaž Kek je objavil seznam reprezentantov.

Slovenija je na štirih tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo dvakrat zmagala, izgubila s Finsko in remizirala z Dansko. Čez nekaj dni četo Matjaža Keka čakata še dve tekmi, in sicer bodo doma gostili Severno Irsko, nato pa gostovali pri San Marinu.

Selektor izbrane vrste je na Brdu predstavil seznam vabljenih nogometašev na zbor in pri tem sporočil tudi izjemno novico: v izbrano vrsto se po poškodbi rame vrača kapetan in prvi zvezdnik Jan Oblak. Kek tokrat ni poskrbel za nobeno večje presenečenje, seznam je praktično enak tistemu v junijskem kvalifikacijskem ciklu z nekaj. 

"Jan nam ni manjkal ne le na igrišču, temveč tudi ob njem. Čeprav se je pojavil in pozdravil ekipo, je to drugače, kot da je aktivno udeležen z ekipo. Pričakujem tisto, kar nam je Jan vedno dal: sigurnost na igrišču in ob igrišču," je kapetanovo vrnitev pokomentiral Kek. 

"Želje so jasne, priti do točk na obeh tekmah. Najprej bo osredotočenost na Severni Irski. Z njo nimamo najboljše bilance, ampak tradicija je zato, da se ruši. Gre za trdega, agresivnega tekmeca, dobrega v obrambi, ki pa zna tudi kaj kakovostno odigrati," je povedal Kek.

Slovenski selektor je v nadaljevanju kvalifikacij osredotočen predvsem na osvajanje točk. "Za razmišljanje o dobri uvrstitvi so potrebne točke, manjkata dve ali tri iz Helsinkov, tudi z Dansko smo igrali dokaj solidno. S pozitivno energijo in upanjem na dobro vzdušje v Stožicah se bomo na dveh treningih poskusili najbolje pripraviti. Potem pa bo šele na vrsti San Marino."

Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 61., Severna Irska 64., San Marino pa je zadnji, 208.

Seznam igralcev:
- vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Apoel), Matevž Vidovšek (Olimpija);
- branilci: Petar Stojanović (Sampdoria), Jaka Bijol (Udinese), Jure Balkovec (Alanyaspor), Miha Blažič (Lech Poznanj), Žan Karničnik (Celje), David Brekalo (Viking), Erik Janža (Gornik Zabrze), Vanja Drkušić (Soči);
- vezisti: Jasmin Kurtić (Craiova), Benjamin Verbič (Panathinaikos), Miha Zajc (Fenerbahče), Sandi Lovrić (Udinese), Adam Gnezda Čerin (Panathinaikos), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Timi Max Elšnik (Olimpija);
- napadalci: Andraž Šporar (Panathinaikos), Benjamin Šeško (Leipzig), Luka Zahović (Pogon Szczecin), Žan Celar (Lugano), Jan Mlakar (Pisa), Žan Vipotnik (Bordeaux).

Članki iz rubrike