elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

STA
STA
0 20.06.2023 13:38:00

Letos je nedotakljiv, leta 2024 pa ... Ancelotti sklenil dogovor, ta odločitev trese nogometni svet!

Profimedia
Brazilska nogometna zveza (CBF) je za bodočega selektorja reprezentance izbrala dosedanjega trenerja madridskega Reala, Carla Ancelottija. Kot poročajo lokalni mediji, med njimi tudi Sportv, naj bi 64-letnik od leta 2024 uradno prevzel taktirko selecaa.

Predsednik CBF Ednaldo Rodrigues naj bi dogovor z Italijanom dosegel na dveh srečanjih v Španiji prejšnji teden. Časnik Folha de Sao Paulo je poročal, da je šlo za potrditev ustnega dogovora.

Španski športni dnevnik As pa danes piše, da je Ancelotti res govoril z Brazilci, vendar jim je zelo jasno povedal, da je njegova pogodba z Real Madridom za to sezono nedotakljiva. Zato o morebitni menjavi ne želi govoriti prej kot januarja 2024.


Ancelottija pogodba na Real Madrid veže do naslednjega leta. Pravno torej s CBF ne bi mogel podpisati do januarja 2024 - šest mesecev pred iztekom pogodbe.

O Ancelottiju se že dolgo govori kot o bodočem selektorju Brazilije. Kljub porazni sezoni pri rekordnih španskih prvakih je Italijan nedavno poudaril, da so mu v klubu obljubili izpolnitev pogodbe, ki velja do leta 2024.

Real je v tej sezoni osvojil španski pokal, v prvenstvu pa ga je premagala Barcelona. V ligi prvakov je izpadel v polfinalu. Mediji so takrat ugibali, da bi Ancelotti lahko takrat izgubil službo pri kraljevem klubu.

Članki iz rubrike