dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

slovenija anglija pm Ekipa24.si

Nam zavidajo? Hrvati že na dopustu, tako pa ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

slovenija navijača Ekipa24.si

Uf, s kakšnim napevom so slovenski navijači med ...

STA
STA
0 20.06.2023 09:55:38

K Messiju v Inter Miami! Nova velika okrepitev ameriškega kluba, glejte, kdo se seli v ZDA!

Po poročanju argentinskih medijev naj bi se Gerardo "Tata" Martino dogovoril z Interjem iz Miamija in znova postal trener svojega rojaka Lionela Messija. Potem ko je 60-letnik s sedemkratnim najboljšim nogometašem na svetu sodeloval že pri Barceloni in v reprezentanci, naj bi zdaj svetovnega prvaka treniral v klubu solastnika Davida Beckhama.

Argentinski športni časopis Ole se je v objavi skliceval na več virov, ki so potrdili dogovor z Martinom.

Tudi oddaja TyC Sports je poročala, da manjkajo le še zadnje podrobnosti podpisa pogodbe, da pa je Martino že dosegel dogovor z Interjem.

Martino je bil nazadnje selektor mehiške reprezentance, a po predčasnem izpadu s svetovnega prvenstva v Katarju se je moral posloviti. Barcelono je treniral od poletja 2013 do poletja 2014, ko je Messi še igral za Katalonce. Zatem je Martino, ki tako kot Messi prihaja iz Rosaria, za dve leti prevzel tudi vodenje argentinske reprezentance.

Medtem pa je solastnik in izvršni direktor Miamija Jorge Mass potrdil, da so se v klubu z Messijem dogovorili o zadnjih pogojih pogodbe in so v procesu dokončanja papirologije in vizuma.



K Messijevi odločitvi za pot čez lužo naj bi prispevali tudi ključni sponzorji severnoameriške profesionalne lige o dodatnih zaslužkih in delitvi dobička, kar so Messiju zagotovili pri velikanu športne opreme Adidasu in Apple TV.

Messijeva prva tekma v dresu Interja iz Miamija je na sporedu 21. julija na uvodni tekmi ligaškega pokala v Miamiju proti mehiškemu Cruz Azulu.

Kot je zapisal Miami Herald, ki se sklicuje na vir, seznanjen s pogajanji, naj bi šlo za dveinpolletno pogodbo z možnostjo podaljšanja z vrhuncem na mundialu 2026, ki bo v ZDA, Mehiki in Kanadi.

Messi naj bi prejel 60 milijonov ameriških dolarjev (približno 54,9 milijona evrov) na leto. Mas je podpis pogodbe z Messijem označil za "pionirski trenutek v zgodovini ameriškega nogometa".

Značke: nogomet, zda, trener

Članki iz rubrike