stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
34 26.03.2023 06:42:34

Matjaž Kek pred tekmo v Stožicah ostal brez 4 nogometašev: odpadla sta še ...

Martin Metelko
Slovensko izbrano vrsto v Stožicah čaka prva domača tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo, njen tekmec bo San Marino.

Po uvodnem uspehu v Kazahstanu so Slovenci veliki favoriti tudi na drugem obračunu kvalifikacij, ki se bo začel ob 18.00. Tri točke proti nogometnemu "palčku" so tako jasen cilj.


"Jasno je, da bo to tekma, na kateri moraš sprejeti vlogo favorita. Razmišljaš predvsem o napadalnem delu, ki te pripelje do priložnosti. Za nami je težka tekma, ki je pokazala dva obraza. Pokazala je na eni strani veliko željo, na drugi strani pa tudi opozorila na določene stvari, ki jih moramo narediti bolje," je na novinarski konferenci povedal selektor Matjaž Kek.

Edino, kar selektorju Slovenije trenutno povzroča nekaj skrbi, so poškodbe, zaradi katerih ne bo mogel računati na štiri nogometaše. ako bosta ob Andražu Šporarju in Jasminu Kurtiću manjkala še Domen Črnigoj in Miha Blažič. "Še nekateri imajo težave, nekaj posledic je tudi z umetne trave, ampak tu se kaže priložnost za nekoga drugega. Naše razmišljanje je držati visok ritem, poskušamo biti hitri, agresivni, pravočasni in izkoristiti priložnosti, ki se nam ponudijo. Igralci bodo dobili dovolj informacij o San Marinu. Vem, da bomo igrali na visoki ravni kljub tem poškodbam," je prepričan Kek.

Članki iz rubrike