zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ro
ro
0 02.01.2023 09:16:44

Slavko Vinčić: Pomembno je, da nismo bili 'tema', ona sta moja druga družina

Najboljši slovenski sodnik o SP v Katarju.

Slavko Vinčić je po Damirju Skomini drugi Slovenec, ki se lahko pohvali, da je delil pravico na svetovnem prvenstvu. Triinštiridesetletni Mariborčan je debi v Katarju dočakal na tekmi Argentina – Savdska Arabija, nakar je vodil še otoški spopad Anglija – Wales, njegova pomočnika sta bila Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.

"Smo ponosni in zadovoljni, kako smo zastopali Slovenijo, Nogometno zvezo Slovenije in Zvezo nogometnih sodnikov Slovenije na svetovnem prvenstvu v Katarju. Domov smo se vrnili z dvignjeno glavo. Cilj je bil soditi dve tekmi, to smo dosegli. Kar nekaj sodniških ekip je ostalo pri eni preizkušnji, ali je sploh ni dobilo. Že uvrstitev med 11 sodniških ekip iz Evrope pomeni veliko priznanje zame, Tomaža in Andraža in nenazadnje za slovensko sojenje," je v pogovoru za spletno stran NZS povedal Slavko Vinčić, ki je bil tudi v vlogi četrtega sodnika v dvoboju Brazilija – Južna Koreja. "Na obe tekmi bo ostal res lep spomin. Pomembno je, da po nobeni tekmi nismo bili 'tema', kar je sodnikova želja pred vsakim dvobojem," je pristavil Slavko Vinčić in izpostavil delež Tomaža Klančnika in Andraža Kovačića. "Vrsto let smo že skupaj na vseh tekmah pod okriljem Uefe in Fife. Sodniške ekipe so, če je le mogoče, standardizirane zaradi boljšega sodelovanja na sami tekmi. Sodniki se morajo med seboj dobro poznati, da bi sodelovanje lahko bilo uspešno. Veliko časa preživimo skupaj, od potovanj, tekem, turnirjev in seminarjev. Samo v Katarju smo skupaj preživeli 30 dni, tako da sta Tomaž in Andraž moja druga družina. Zelo pomembno je, da je med nami pozitivna energija, da čutimo drug drugega. Ne samo med tekmo, ampak tudi izven igrišča. Poznamo se zelo dobro, kako se kdo odzove in deluje v določenih situacijah. Smo različne osebnosti, a skupaj tvorimo celoto. Danes lahko rečem, da smo zelo ponosni na svojo sodniško kariero. Imam veliko srečo, da sta moja pomočnika. Brez njiju vse doseženo ne bi bilo mogoče."

Slavko Vinčić se je v preteklosti že večkrat izkazal z dobrodelnostjo, zdaj se je lotil še enega projekta. "Gre za družbeno odgovorni projekt, februarja bomo izpeljali akcijo zbiranja sredstev za društvo Humanitarček. Na licitaciji bomo zbirali sredstva za pomoč socialno ogroženim starostnikom. Zaradi trenutnih razmer na energetskem trgu bomo pomoč namenili za plačila stroškov elektrike in ogrevanja v zimskem času. Na licitaciji bo sodniški dres in žoga s svetovnega prvenstva s podpisi slovenske sodniške ekipe."

Članki iz rubrike