Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.12.2022 13:45:12
Deli članek:

Spomladi bo Mura še močnejša, tole je zadnja okrepitev črno-belih: Prihaja čudežni deček ...

ALESFEVZER.COM

Mura je po Filippu Tripiju poskrbela za še eno takojšnjo novo moč v zvezni vrsti, in sicer se bo Sobočanom pridružil 25-letni Lazar Zličić, ki je v preteklih mesecih igral za kazahstanski Aksu.

Je otrok Vojvodine, ki je obetal zares veliko, kar navsezadnje razkriva podatek, da je bil mladinski reprezentant, bil je tudi na seznamu selektorjev mlajših selekcij. Že pri 11 letih je en teden preživel pri Milanu, kamor so ga povabili ogledniki italijanskega velikana, da bi bolj podrobno ocenili njegove sposobnosti, mediji so o njem pisali kot o biseru Vojvodine, tudi kot o Lalatovićevem čudežnem dečku. Kontroverzni trener Nenad Lalatović ga je namreč izstrelil v orbito in mu pri 18 letih namenil priložnost med srbsko elito, debi z Radnikom je zaznamoval s čudovitim golom – mrežo je ob pomoči prečnika zatresel s projektilom s 30 metrov. Za novosadsko Staro damo je odigral 64 tekem in se osemkrat vpisal med strelce, nato je okrepil beograjski Voždovac, iz katerega je pred dvema letoma in pol prestopil k madžarski Kisvardi.

Po koncu zgodbe pri vzhodnih sosedih je z Aksujem podpisal polletno pogodbo z možnostjo podaljšanja sodelovanja za še eno sezono, ampak ponudba iz Fazanerije, kamor prihaja kot prost igralec, je bila mikavnejša. "Pri 25 letih je že precej izkušen nogometaš, zbral je že skoraj 200 nastopov v članski konkurenci. Čeprav so se zanj zanimali tudi drugi klubi, je v Muri prepoznal ambicije in okolje, v katerem bo lahko še naprej razvijal svoje nogometno znanje. Verjamem, da bomo z njim dobili dodatne izkušnje in možnosti v zvezni vrsti," je kadrovsko potezo pojasnil športni direktor Denis Rajbar.

"Vesel sem, da sem postal del kluba, ki se vsako leto bori za najvišja mesta in igra v Evropi. Verjamem, da lahko ekipi pomagam, da tudi v tej sezoni končamo med najboljšimi tremi ekipami v Sloveniji," je povedal Lazar Zličić, ki ima poleg srbskega tudi madžarski potni list in torej ne bo zasedel mesta tujca. Pogodbo je podpisal do 31. maja 2025.