tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

tina gaber robert golob dallas insta Reporter.si

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s ...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

PodZvezdami_MajaKeuc_15_06_24_FotoAnaRojcPhoto-42 Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

STA
STA
0 02.01.2023 08:50:55

Šok za PSG, kaj takšnega se jim v letošnji sezoni še ni zgodilo!

Profimedia
Slovenski nogometni reprezentant Miha Blažič je leto 2023 začel z novim porazom. V 17. krogu francoskega prvenstva je z Angersom izgubil proti Lorientu z 1:2. Vodilna ekipa lige Paris Saint-Germain je v derbiju kroga gostovala pri drugouvrščenem Lensu in izgubila z 1:3. To je bil sploh prvi poraz Parižanov v sezoni.

Lens je povedel že v peti minuti, ko je zadel Przemyslaw Frankowski. Parižani, ki so igrali brez kaznovanega Neymarja in svetovnega prvaka Lionela Messija, so izenačili tri minute pozneje prek Hugoja Ekitikeja, toda Lois Openda je domačim v 28. minuti priigral novo vodstvo. Slednji je bil podajalec pri tretjem golu Lensa, ki ga je v 47. minuti dosegel Alexis Claude-Maurice.

Angersu, za katerega je Blažič igral celo tekmo, je dolgo časa dobro kazalo, da prekine niz porazov. Povedel je v deseti minuti z golom Abdallaha Sime in vodstvo držal vse do 79. minute, ko je prav Sima dosegel še avtogol. Zmagoviti zadetek za goste, ki so trenutno šesti, je prispeval Enzo Le Fee v 88. minuti. Angers je po 13. porazu tako še vedno na zadnjem mestu lestvice.


Precej višje, trenutno na tretjem mestu, je Monaco, ki je tokrat z 1:0 in golom Aleksandra Golovina odpravil Brest. Z 1:0 je slavil tudi Nantes proti Auxerru, medtem ko je Toulouse z 2:0 ugnal Ajaccio. Lyon pa je doma z 0:1 klonil pred Clermontom. Slednji je do zmage prišel v 87. minuti z enajstmetrovko Avstrijca Muhammeda Cham-Saračevića.

V ponedeljek pa bodo še obračuni Strasbourg - Troyes, Lille - Reims, Montpellier - Marseille in Rennes - Nice.

Na lestvici še vedno vodi PSG, ki ima 44 točk, sledi mu Lens s petimi manj. Monaco je tretji s 33 točkami, za njim pa so Rennes, Marseille in Lorient s po 31 točkami.

Značke: nogomet, francija

Članki iz rubrike