Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
21.12.2022 09:17:41
Deli članek:

Razlika med Mariborom in Dinamom? Šuler? Sodelovanje z Mamićem? Trener Maribora na dolgo in široko o vsem!

Grega Wernig

S trenerjem vijoličastih Damirjem Krznarjem smo v obširnem intervjuju potegnili črto pod jesenski del sezone. Spregovorili smo tudi o nekdanjih trenerjih Maribora Krunoslavu Jurčiću in Anteju Čačiću, s katerima zdajšnjega stratega Štajercev veže veliko zgodovine. Prav tako smo se dotaknili razvpitih bratov Mamić, primerjave med Mariborom in Dinamom ter odprli še nekaj drugih zanimivih tem.

Začnimo pri splošni oceni vašega dozdajšnjega dela v vlogi Maribora. Kako ste zadovoljni z opravljenim?
Največji vtis seveda naredijo zadnje tekme in lep zaključek jeseni. A to nas ne sme zavesti; ocena celotnega jesenskega dela je nekakšna trojka. Morda 3+, to pa Maribora nikakor ne more zadovoljiti. Pomembno je, da smo se v zadnjih nekaj krogih stabilizirali, razvili napadalno igro. In narediti moramo vse, da v takšnem ritmu tudi nadaljujemo in obdržimo to raven igre.
V nogometu in športu je najtežje držati konstanto. Ne želim, da se ves čas izmenjujejo padci in rast, temveč želim vztrajati na določeni ravni. Zagotovo smo dolžniki našega občinstva. Lahko bi bili boljši, morali bi biti. Če izvzamem začetek, ko je bil trener še Radovan Karanović, so bili v moji eri pri Mariboru zagotovo najtežji tisti trije zaporedni porazi proti neposrednim rivalom za najvišja mesta. Na takšnih tekmah moraš dati vse od sebe. Mi na teh dvobojih nismo izgubili treh točk, temveč šest; tekmec dobi tri točke, ti jih izgubiš. Tukaj se je naredila razlika, ki je potem s petimi zaporednimi zmagami nismo uspeli kaj prida zmanjšati. Prišli smo sicer do dveh točk zaostanka za drugim mestom, ampak če bi bili na medsebojnih tekmah z neposrednimi rivali malce bolj učinkoviti, bi bilo vse skupaj veliko bolje. Pomembno je, da po teh treh zaporednih porazih nismo izgubili glave, bili smo prepričani, da to ni naša realna slika. V vseh treh tekmah smo imeli igralca manj na igrišču, ampak verjeli smo, da lahko igramo precej bolje. To nam je tudi uspelo.
Nestrpno čakamo spomladanski del sezone. Že prve tekme (Koper v gosteh, Olimpija doma, Domžale v gosteh) bodo pokazatelj, kakšna bo naša pomlad. Ti dvoboji bodo merilo naše kakovosti. Upam, da bomo priprave preživeli brez poškodb, to je najpomembnejše. Če s polnim kadrom pridemo v drugi del prvenstva, verjamem, da smo lahko boljši, pravzaprav veliko boljši, kot smo bili jeseni.

Ko ste prišli, ste rekli, da je Maribor v Sloveniji to, kar je Dinamo na Hrvaškem. Še vedno mislite tako?
Maribor je fantastično organiziran klub. To me je zares navdušilo. Z vidika organizacije, delovanja kluba, logistike in podpore, ki jo ima prva ekipa, ga lahko postavim ob bok Dinamu. Poleg tega za vse to pri Mariboru skrbi veliko manj ljudi kot pri Dinamu. (smeh) V Zagrebu je pogon veliko večji, tukaj pa je s skromnejšimi sredstvi in z veliko manj ljudmi opravljen enako dober posel. Vsa čast vsem, ki skrbijo za organizacijo kluba. V ekipnem, rezultatskem delu moramo mi narediti več, da bomo tudi tukaj bližje Dinamu. Razlika med Mariborom in Dinamom je predvsem v ...

CELOTEN INTERVJU S TRENERJEM MARIBORA DAMIRJEM KRZNARJEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!