najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 16.12.2022 14:21:01

Argentina v polni pripravljenosti, le v domačem kraju selektorja ne bo slavja, razlog pa ...

Profimedia
V pričakovanju tretjega naslova svetovnih prvakov Argentinci odštevajo ure od nedeljskega opoldneva. Točno ob 12. uri po argentinskem času se bo namreč na drugem koncu sveta, v Katarju, začelo finale mundiala.

Po vsej Argentini je vse pripravljeno na veliko slavje. Lahko si predstavljate, kakšne bodo videti ulice v Beunos Airesu in ostalih argentinskih mestih, če bodo Lionel Messi in njegovi soigralci na kolena spravili branilce naslova.

A tudi v primeru argentinske zmage v enem kraju ne bo živahno, kot bi sicer bilo. V Pujatu, ki je od Messijevega Rosaria oddaljen slabih 50 kilometrov, ne bo organiziranega slavja. "Tudi če bomo postali svetovni prvaki, se ne bomo prepustili slavju. Vse bo prišlo na svoje mesto ob pravem času. Še dovolj priložnosti bo ...," je dejal predsednik skupnosti Daniel Quacquarini. Razlog, da v kraju, kjer je sicer rojen argentinski selektor Lionel Scaloni, ljudje tokrat ne bodo preplavili ulic, se skriva v dejstvu, da je slavje po četrtfinalni zmagi Argentine nad Nizozemsko vzelo življenje 27-letnega Agustina Fratinija. Slednji je bil dober prijatelj družine Scalonija.


Fratini je umrl v prometni nesreči, ko je med veseljačenjem izgubil kontrolo nad vozilom in se zaletel v drevo. Drugi potnik v vozilu je bil težko poškodovan. Po tragičnem dogodku je mestece z manj kot 4000 prebivalci žalovalo. Novica se je hitro razširila po vsej državi, saj je Scaloni na novinarski konferenci po tekmi javno objavil sporočilo vsem svojcem nesrečnega fanta.

"Želel sem poslati velik objem celotnemu kraju. To je zelo žalosten dan, zgodila se je prometna nesreča. To je zelo majhen kraj in vsi smo zelo žalostni. Fant je umrl, drugi pa je hudo poškodovan. Molimo zanj. Velik objem družini Fratini, Francisquetti in celotnem Pujatu. Dan, ki bi moral biti srečen, je postal žalosten," je dejal Scaloni.

V Pujatu bodo zaradi spoštovanja do družine in prijateljev umrlega v tišini slaviti morebitno zmago Argentine.

Značke: argentina, scaloni

Članki iz rubrike