Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.12.2022 13:01:18
Deli članek:

Vrtoglava ponudba za Hrvata! Angleški velikan je zanj pripravljen podreti vse rekorde! Te številke so ...

Profimedia

Bo postal najdražji branilec vseh časov?

Hrvaško nogometno reprezentanco v Katarju čaka še tekma za tretje mesto, v kateri se bodo pomerili z visoko motiviranimi Maročani. Po bolečem porazu z Argentino je bilo sanj o drugem zaporednem finalu na svetovnih prvenstvih konec, a so vatreni z novo uvrstitvijo med najboljše štiri znova potrdili, da so s to generacijo postali del nogometne elite.

Svetovna javnost je ob tem opozorila tudi na lahek prehod generacij, ob izkušenih hrvaških zvezdnikih je zablestelo tudi nekaj mladeničev, izstopal pa je Joško Gvardiol, ki se je uveljavil kot eden najboljših branilcev mundiala. Robustni branilec Leipziga se je že pred katarskim turnirjem nahajal na radarju številnih evropskih velikanov, z odličnimi predstavami v reprezentančnem dresu pa se je njegova vrednost le še rasla. Snubitev najpremožnejših klubov je bila le vprašanje časa.

Italijanska La Gazzetta dello Sport zdaj poroča, da je za Gvardiola vrtoglavo ponudbo že pripravil Manchester City. Za hrvaškega čudežnega dečka so pripravljeni odšteti več kot 130 milijonov evrov, s čimer bi 20-letnik postal z naskokom najdražji branilec v zgodovini nogometa. Do zdaj je ta naziv pripadal Harryju Maguireju, za katerega je Manchester United pred tremi leti odštel slabih 90 milijonov.

Morebitna prodaja bi pošteno napolnila tudi blagajno Dinama, Zagrebčani so upravičeni do 20 odstotkov odškodnine. Sinjemodri so Gvardiolu hkrati pripravljeni ponuditi več kot 11 milijonov evrov letne plače. Vsekakor ponudba, ki jo bo konkurenca težko izenačila, kaj šele presegla.