Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ue
ue
4 06.12.2022 13:59:58

Po polomu v Katarju sledila reakcija! Velika sprememba v nemški reprezentanci!

Profimedia
Nemci so bili razočaranje svetovnega prvenstva.

Poslovili so se že po skupinskem delu, niso se uspeli prebiti iz skupine, v kateri so bile še Španija, Japonska in Kostarika. Premagali so le slednjo, remizirali s Španci, napredovanja pa jih je stal poraz z Japonci.

Razočaranje v Nemčiji je veliko, tudi na prejšnjem svetovnem prvenstvu se je elf poslovil že pred izločilnimi boji. Seveda poteka veliko debat, kaj je razlog za tak rezultat, nekateri zahtevajo slovo selektorja Hansija Flicka, toda direktor reprezentance Oliver Bierhoff je takoj po izpadu zatrdil, da zanj to ni tema in da Flick ostaja na svojem stolčku.



Je pa zato nekaj dni pozneje svoj položaj zapustil prav Bierhoff, ki se je z zvezo dve leti pred iztekom pogodbe dogovoril za razhod. Polnih 18 let je bil Bierhoff direktor, Nemci so bili v njegovem mandatu med drugim leta 2014 tudi svetovni prvaki, zadnja leta pa nizali neuspehe: izpada na zaporednih svetovnih prvenstvih v skupinskem delu in izpad v osmini finala zadnjega Eura.

"Nekatere odločitve, o katerih sem bil prepričan, niso bile pravilne. Nihče tega ne obžaluje bolj kot jaz. In za to prevzemam tudi odgovornost," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal Bierhoff.

Članki iz rubrike