podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
16 06.12.2022 12:25:29

Lahko Maroko šokira Španijo?! Albert Riera spregovoril o svojih rojakih in opozoril na veliko težavo!

Martin Metelko
Albert Riera svari pred kvaliteto Maročanov.

Albert Riera se s svojimi varovanci pripravlja na zadnja obračuna v jesenskem delu prvenstva. Olimpija bo v četrtek na domači zelenici gostila Muro, že tri dni kasneje pa bo prvi del sezone sklenila z gostovanjem v Sežani. Nekdanji nogometaš Liverpoola poudarja, da bo popotnica za zimski premor zelo pomembna in da je temu primerna tudi priprava na zadnji tekmi, a hkrati ne skriva, da z enim očesom pogleduje tudi proti Katarju, kjer se bodo njegovi rojaki na svetovnem prvenstvu danes borili za mesto v četrtfinalu. V popoldanskem terminu jih čaka obračun z Marokom, morda celo najprijetnejšim presenečenjem tega turnirja.

"Upam na zmago Španije, seveda, a me je tudi Maroko v prvem delu turnirja navdušil. Za našo reprezentanco zagotovo ne bo lahko, bolj ali manj pa vemo, kaj lahko od nje pričakujemo. Španija bo nadzorovala potek igre, utrujala bo nasprotnika in iskala morebitne šibke točke v njegovi obrambi. Maročani so dobro fizično pripravljeni, sploh na bočnih položajih imajo hitre nogometaše in tukaj bi lahko Španija trpela. Ko igraš tako, nasprotniku ponujaš veliko prostora za protinapade, ranljiv si, enako je bilo tudi proti Japonski. Pomemben bo pritisk po izgubljeni žogi, branilci pa tudi v daljših obdobjih španske posesti ne bodo smeli zaspati. Stati morajo dovolj blizu njihovih napadalcev, žoga lahko v desetih sekundah iz njihovega kazenskega prostora pride do tvojega in takrat je že prepozno. To je stvar, ki je naši reprezentanci sploh na zadnji tekmi povzročala največ težav," je na današnji tiskovni konferenci povedal španski strateg na klopi Olimpije.


Kdo je Riero zaenkrat v Katarju uspel najbolj prepričati? "Francija. Imajo neverjetne igralce. Ko so igrali zadnjo tekmo skupinskega dela, so s klopi vstopali nogometaši, kot so Mbappe, Griezmann in ostali. V tem trenutku samo preštevaš, 100 milijonov, novih 100 milijonov, spet 100 milijonov. Individualno so najbrž najbolj kvalitetni, smo pa včeraj spremljali tudi Brazilijo. Brazilci so se vedno ukvarjali s podobnimi težavami; v napadu so bili izjemno močni, težave pa je predstavljala obramba. Zdaj imajo v svojih vrstah dva vratarja, ki sta med najboljšimi na svetu, imajo izkušenega kapetana Thiaga Silvo, poleg njega Marquinhosa, Casemira ... V tem trenutku bi torej stavil na Francijo ali Brazilijo," odgovarja 40-letni Španec.

Članki iz rubrike