Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 01.12.2022 19:24:11

Martinez končal selektorsko službo pri Belgiji

Reuters
Selektor belgijske reprezentance Roberto Martinez ne bo več selektor rdečih vragov. Ti so po neodločenem izidu 0:0 s Hrvaško v zadnjem krogu predtekmovanja izpadli s svetovnega prvenstva v Katarju, španski strokovnjak pa je po tem dejal, da je bila to njegova zadnja tekma na klopi Belgije.

"To je bila moja zadnja tekma z belgijsko reprezentanco. Ne morem več nadaljevati," je po dejal Martinez in dodal: "Čas je, da sprejmem dejstvo, da je bila to zadnja tekma." Devetinštiridesetletni Martinez je Belgijo prevzel leta 2016, nasledil je Marca Wilmotsa, in v tem času vodil njeno novo "zlato generacijo" na čelu s Kevinom De Bruynejem, Edenom Hazardom, Romelujem Lukakujem in druščino, z njo pa je na reprezentančni ravni največji uspeh dosegel na mundialu 2018 v Rusiji, kjer so Belgijci osvojili tretje mesto. To je doslej najboljši belgijski dosežek na SP v zgodovini.
"Prestavljate si lahko, da sem imel po tistem tretjem mestu veliko ponudb, toda želel sem ostati lojalen in dokončati svoje pogodbene obveznosti. Zdaj pa je te avanture konec. Moja odločitev pa ni povezana z izpadom v skupinskem delu," je še povedal Martinez.
Pred službo v Belgiji je deloval na klubski ravni, bil je trener otoških klubov Swansea City (2007-2009), Wigan Athletic (2009-2013) in Everton (2013-2016).

Značke: nogomet, belgija, selektor

Članki iz rubrike