mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 01.12.2022 10:23:49

Martino zapušča selektorski stolček Mehike

Reuters
Selektor mehiške reprezentance Gerardo Martino je po neuspehu reprezentance na SP v Katarju, ekipa je končala nastope v predtekmovanju, odstopil s položaja.

Mehika je na zadnji tekmi SP v sredo v skupini C sicer premagala Savdsko Arabijo z 2:1, a s štirimi osvojenimi točkami izpadla. Štiri točke so imeli tudi Poljaki, ki so zaradi boljše razlike med danimi in prejetimi goli ob Argentincih iz te skupine napredovali v osmino finala. Mehika se s svojim izkupičkom na SP prvič po letu 1994 ni prebila vsaj do osmine finala. "Za vso to frustracijo in razočaranje, ki ga čutimo, sem najbolj odgovoren jaz in za to prevzemam vso odgovornost. Z zadnjim sodnikovim žvižgom se je iztekla tudi moja pogodba," je po tekmi na stadionu Lusail povedal 60-letni trener, ki je izbrano vrsto iz dežele Aztekov vodil od leta 2019.
Mehiški mediji ob tem poročajo, da je bil prvotni načrt na mehiški zvezi, da Argentinec Martino ekipo vodi še štiri leta, ko bo Mehika skupaj z ZDA in Kanado gostila naslednje SP. Največji uspeh trenerja z reprezentanco je tako zmaga na zlatem pokalu leta 2019.

Značke: nogomet, sp, mehika

Članki iz rubrike