Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu/STA
nu/STA
0 30.11.2022 21:33:19

Drama brez primere! Messi je potreboval zmago, zgrešil je enajstmetrovko, nato pa ... Kakšen razplet!

Profimedia
Nogometaši Argentine so kljub zgodovinskemu porazu v prvem krogu proti Savdski Arabiji, ki so ga strokovnjaki označili kot eno največjih presenečenj v zgodovini svetovnih prvenstev, osvojili prvo mesto v skupini D. V zadnjem nastopu v predtekmovanju so premagali Poljsko z 2:0 (0:0).

Argentina, ki je 22. svetovno prvenstvo v Katarju začela s porazom 1:2, je v nadaljevanju skupinskega dela premagala Mehiko z 2:0 in Poljsko, ki se je v osmino finala uvrstila kot drugouvrščena ekipa. V osmini finala 3. decembra se bo Argentina pomerila z Avstralijo, Poljska pa s Francijo.

Znani so prvi štirje pari osmine finala; 3. decembra ob 16. uri bosta igrali Nizozemska in ZDA, ob 20.00 Argentina - Avstralija, dan kasneje pa sledita dvoboja Francija - Poljska (16.00) in Anglija - Senegal (20.00).

Strelca za Argentino sta bila Alexis Mac Allister v 46. minuti in Julian Alvarez (67.), Lionel Messi pa je v prvem polčasu zapravil najstrožjo kazen; izkazal se je Wojciech Szczesny.

Prava drama z nesrečnim koncem se je istočasno odvijala za mehiški narod.

Nogometaši Mehike so v 3. krogu svetovnega prvenstva v Katarju premagali Savdsko Arabijo z 2:1, a se v osmino finala niso prebili. V skupini C so končali na tretjem mestu z enakim številom točk kot Poljska, vendar s slabšo razliko v golih. Savdijci so SP s tremi točkami končali na zadnjem mestu v skupini.


Savdijci so po senzacionalni zmagi nad Argentino v prvem krogu z 2:1 nato izgubili s Poljsko z 0:2. Mehičani pa so s Poljaki odigrali neodločeno in izgubili z Argentino (0:2).

Mehičani, ki so igrali brez kapetana Andresa Guardada, so za možnost napredovanja v izločilne boje potrebovali zmago in začeli so odločno in napadalno. A hitro se je prebudila tudi zasedba Herveja Renarda. V zelo fizičnem obračunu so si mehiški nogometaši pripravili obilo priložnosti, a ključa do Savdijskih vrat v prvem delu niso našli.

V nadaljevanju dvoboja se Mehičani niso ustavljali in takoj po začetku drugega polčasa prišli do vodstva in celo prvega zadetka na tem SP. Najprej je Chavez prisilil Muhamada Al-Ovajsa v posredovanje, po kotu pa je Henry Martin najbolje reagiral in Mehičane popeljal v vodstvo.

Najbolj vroč igralec na igrišču Chavez je pet minut zatem podvojil vodstvo Mehike z izjemno izvedenim prostim strelom. Mreža Savdijcev se je sicer zatresla še dvakrat, a so sodniki zaradi prepovedanega položaja gola razveljavili Hirvingu Lozanu in Urielu Antuni.

Mehiške sanje o preboju v osmino finala je v peti minuti sodniškega dodatka potopil Salem Al-Davsari. Prvič po SP 1978 v Argentini se Mehičanom ni uspelo prebiti v izločilne boje.

V četrtek bodo zadnje tekme v skupinskem delu igrali v skupinah E in F. Ob 16. uri bosta najprej na sporedu dvoboja Kanada - Maroko in Hrvaška - Belgija, ob 20. uri pa še Kostarika - Nemčija in Japonska - Španija.

Članki iz rubrike