Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 24.11.2022 00:41:49

Karma je prasica! Ste videli, kako se je iz Japoncev norčeval Antonio Rüdiger, potem pa ... (video)

Profimedia
Po blamaži Argentincev je na svetovnem prvenstvu v Katarju hud udarec doživela še Nemčija, ki je položila orožje pred Japonci.

Tako Argentinci kot tudi Nemci so klonili po skoraj na las enakem scenariju. Oboji so povedli v prvem polčasu iz enajstmetrovke in oboji so v drugem polčasu prejeli dva zadetka in - izgubili. In oboji so po vodilnem zadetku (če že ne prej) tekmeca podcenili.

Kaj so si nemški igralci mislili o Japoncih najbolje priča poteza branilca Antonia Rüdigerja, ki je v 64. minuti, ko je bila njegova ekipa še vedno v prednosti, na posmehljiv način, prav po 'bahaško', pospremil žogo iz igrišča. Za njo sta tekla skupaj z Japoncem Takumo Asanom, član madridskega Reala pa je z visoko dvignjenimi koleni uprizoril bebav tek, kot da bi se norčeval iz nasprotnika. Zatem so ga kamere še ujele, kako so smeji na vsa usta.

rudiger 1


V tistem trenutku Rüdigerjev norčav tek niti ni bil opažen, po razpletu, ki je sledil, pač. Splet je preprosto ponorel, zagorel. Da je karma prasica, so ponavljali številni komentatorji in vsi po vrsti strupene puščice usmerjali v nemškega reprezentanta. In kakopak, da je skrajno nespoštljivo, je bil najpogostejši odziv. A da se mu je - njemu in njegovi ekipi - vse vrnilo z obrestmi.

Eden od komentatorjev je duhovito pripel fotografijo legendarnega Johna Cleesa, ki je v enem od skečev Monty Pythona uprizarjal smešno hojo, češ da je minister za smešno hojo. Z Rüdigerjevim korakom bi bilo mogoče najti skupno točko ...

Nazaj h karmi. Dobrih deset minut pozneje je Japonska izid izenačila, še slabih deset minut zatem pa je prav Asano povsem obrnil tekmo na glavo. Rüdiger kot pomemben člen nemške obrambe gotovo nosi svoj del krivde, s posmehovanjem sredi tekme pa prav zares lahko ponovimo, da je karma pač prasica.

Potezo Rüdigerja pa ni komentiralo le spletno občinstvo, ampak tudi nekdanji nemški reprezentant Dietmar "Didi" Hamann: "Nogo je dvignil visoko in veste kaj: tekmeca nikoli ne omalovažuješ, saj se ti to vselej vrne. Mislim, da je bila njegova poteza neprofesionalna, nedopustna. Arogantna. Takrat se je smejal, na koncu pa so se smejali Japonci. Bistvo športa je v tem, da spoštuješ tekmeca. On Japoncev ni spoštoval. Za to, kar je storil, ni opravičila."

Članki iz rubrike