tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

tina gaber robert golob dallas insta Reporter.si

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

Hajdi3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Hajdi srečno zaljubljena

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

STA
STA
0 18.11.2022 11:13:56

Le 48 ur pred začetkom SP-ja kraljeva družina ukazala prepoved! Kaj se dogaja???

Arhiv organizatorja
Prodaja alkohola v času tekem nogometnega svetovnega prvenstva v Katarju ostaja sporno vprašanje. 48 ur pred uvodno tekmo je prišlo do nove prelomnice, ki bo imela posledice predvsem za navijače. Katar je uveljavil popolno prepoved točenja piva na in okoli stadionov.

Zdaj je že jasno, da na območjih osmih stadionov svetovnega prvenstva med tekammi ne bodo prodajali piva, izjema so le VIP prostori na stadionu.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) in katarski organizacijski odbor zapisov v medijih za zdaj nista komentirala.

Nedavno so potekale razprave o alkoholu, ki bo na voljo na turnirju. Po poročanju medijev so Katarci prodajne stojnice za pivo, ki so že bile postavljene po osmih stadionih, v začetku tedna razstavili in jih na novo postavili drugje.



V skladu s tem so si gostitelji prizadevali za popolno prepoved alkohola in svoje tudi dosegli, čeprav sta Fifa in njen sponzor piva Budweiser temu nasprotovala. 

Doslej je veljalo, da bodo navijači med tekmami SP med 20. novembrom in 18. decembrom lahko kupovali alkoholno pivo v določenih conah znotraj območij stadionov - vendar ne neposredno v arenah in le pred in po tekmah. Na stadionih bodo sicer točili brezalkoholno pivo. Zvečer je strežba alkohola dovoljena tudi na uradnem festivalu navijačev v središču Dohe.

Alkohol v Katarju ni popolnoma prepovedan, ampak ga strežejo le v zelo omejenem obsegu, na primer v barih ali restavracijah v nekaterih hotelih. Tujci, ki imajo dovoljenje za bivanje v Katarju, ga lahko kupijo tudi v trgovini, vendar morajo biti starejši od 21 let in za to potrebujejo posebno dovoljenje.

Značke: nogomet, sp, katar, fifa, alkohol

Članki iz rubrike