Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

il
il
0 26.09.2022 21:10:57

Poraz, ki ne sme skrbeti, ampak mora biti motiv

Luka Vovk
Po odmevni zmagi nad Anglijo v zadnjem krogu kvalifikacij za Euro se je za slovensko mlado reprezentanco začelo novo obdobje.

Varovanci selektorja Milenka Aćimovića, med katerimi je bilo kar 12 novih obrazov, so ga začeli s prijateljsko tekmo – v Kranju je gostovala BiH in zmagala s 3:2.
Uro pred začetkom se je v gorenjski prestolnici silovito ulilo, zaradi česar je bila zelenica močno razmočena, na takšne razmere pa so se hitreje in bolje prilagodili gostje, ki so po dobre pol ure vodili že z 2:0. V sedmi minuti je prosti strel odlično izvedel Bašić, ki je pri drugem zadetku Muharemovića prispeval še podajo. V sodniškem podaljšku prvega polčasa je po lepi akciji Sešlarja in Flakusa Bosilja znižal Tio Cipot. Omeniti velja prečko Pečarja v prvem polčasu in poškodbo Perca, ki ga je grdo pokosil Šukilović, a prejel zgolj rumeni karton.


V drugem delu so Slovenci lovili izenačenje, in čeprav so imeli veliko več od igre, je v 73. minuti s strelom z roba kazenskega prostora vodstvo gostov povišal Bristrić. V 78. minuti je Šukilović prejel drugi rumeni karton, kar je zgolj nekaj sekund pozneje z drugim golom izkoristil Cipot. Kaj več Slovencem ni uspelo.

Postava Slovenije: Turk, Ajhmajer (od 82. Zeljković), Ratnik, Feratović, Strajnar, Jevšenak, Cipot (od 82. Pišek), Antolin (od 82. Ostrc), Sešlar, Perc (od 7. Pečar), Flakus Bosilj (od 56. Vipotnik).

Članki iz rubrike