računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

zdravniki Svet24.si

Covidni dodatki: Toliko po novem pravilniku ...

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

barbara-vidovič Odkrito.si

Barbara Vidovič: »Imam najlepši poklic na svetu!«

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

nu
nu
16 26.09.2022 12:32:42

Globoka kriza Švedov! Iz tekme v tekmo drsijo v prepad, pred tekmo s Slovenijo dramatična svarila

Profimedia
Slovenski nogometaši so s sobotno zmago nad prvouvrščeno Norveško dokazali, da so sposobni dosegali boljše rezultate, kot so jih v zadnjem obdobju.

Slovenija se je otresla zadnjega mesta v skupini 4 lige B v ligi narodov, jutri zvečer pa se bodo v severnem predmestju Stockholma v neposrednem dvoboju s Švedsko (remi ustreza Slovencem) potegovali za dokončen obstoj v drugem kakovostnem razredu. Zadnjeuvrščeni bo namreč v naslednji izvedbi tega tekmovanja igral v ligi C v skromnejši konkurenci.

Prav to dejstvo močno frustrira Švede, ki so po visokem porazu v Beogradu (4:1) v en glas ponavljali, da so se dotaknili dna in pred zadnjo tekmo napovedovali odločen juriš na zmago. "Ponižujoče in sramotno," je dejal kapetan Victor Lindelöf, sicer član Manchester Uniteda. In dodal: "Moram prevzeti največjo mero odgovornosti. Predvsem pa se moramo fantje med seboj konkretno pogovoriti. Osebno bom ekipo skušal prepričati, da smo zelo dobri, ko stvari počnemo, kot jih je treba početi." Dejal je, da to ni bil krizni sestanek. Ni želel situacije postaviti tako dramatično. "A dejstvo je, da smo lahko zelo neprijetna ekipa, ko igramo tako, kot znamo. Če bo tako na tekmi s Slovenijo, bomo zmagali."

Pred jutrišnjo tekmo je 28-letni branilec izpostavil, da je pomembnost izjemno visoka: "Upam, da se bo vsak odzval primerno. Jaz bom v vsakem primeru na 100 odstotkih, saj za nobeno ceno ne mislim igrati v ligi C." Torej, v tretjem kakovostnem razredu, v družbi z reprezentancami, kot so Ferski otoki ali Luksemburg. Še v prejšnji izvedbi pa so Švedi igrali v ligi A, kar pomeni, da bi bil to dvostopenjski sestop za dve nadstropji.

svedska navijaci
Profimedia


Robin Olsen je prvi vratar reprezentance, ki sicer pri Aston Villi greje rezervno klop. Po štirih prejetih zadetkih v Beogradu je kratko dejal: "Kolaps!" Tudi njegov klubski soigralec Ludwig Augustinsson v premier ligi ne dobiva priložnosti za igro. In še več je takšnih. Dejstvo, da precej igralcev ne igra redno v svojih klubih, je rak rana zdajšnje švedske izbrane vrste. Augustinsson je dejal, da so to zanj najhujši časi, odkar nosi reprezentančni dres. Torej v šestih letih. "V torek preprosto moramo pokazati švedskemu narodu, da sploh lahko zmagamo. Mislim, da je po vseh teh porazih večina začela dvomiti v nas."

Anketa v osrednjem športnem časniku SportBladet to tudi potrjuje. Le trije odstotki vprašanih so dejali, da si bodo tekmo s Slovenijo ogledali v živo na stadionu, 42 odstotkov jih bo dvoboj spremljalo preko malih ekranov, kar 55 odstotkov pa bo jutri zvečer raje počelo kaj drugega. Moderna Friends Arena v Solni, v severnem predmestju Stockholma, sprejme 50 tisoč navijačev.

Švedi so v soboto izgubili še sedmič na zadnjih devetih tekmah - v obdobju slabega leta. Premagali so le Čehe (po podaljšku z 1:0) v polfinalu dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo in Slovenijo v Stožicah v prvem krogu lige narodov. Na mundialu v Katarju jih ne bo, saj so finale s Poljaki izgubili, to pa je bila tudi zadnja tekma, ko je reprezentanci pomagal Zlatan Ibrahimović.

Švedska in Slovenija sta se doslej pomerili le trikrat. Ob junijskem srečanju v letošnji ligi narodov, ko so bili Skandinavci boljši z 2:0, sta bili tekmi leta 2008 (v Göteborgu je bilo 1:0 za gostitelje) in 2016 (v Malmöju ni bilo zadetkov) prijateljske narave.

Članki iz rubrike